Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hradec Králové prohrál počtvrté v řadě, podlehl Vítkovicím

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové prohráli s Vítkovicemi 2:3 po samostatných nájezdech a připsali si čtvrtou porážku v řadě. Ostravané potvrdili, že jsou suverénně nejlepším týmem v soutěži v duelech venku. Přes výhru ale klesli ze šestého na sedmé místo o bod za Zlín.

Vítkovický Huna dává gól Hradci
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Po olympijské pauze se potkaly týmy s rozdílnou formou. Hradec před přestávkou prohrál pět z posledních sedmi utkání a z druhého místa v tabulce se sesunul až na páté. "Naším jasným cílem je postup do elitní šestky," řekl trenér Peter Draisaitl.

V tomto snažení jim jsou jedním z klíčových soupeřů právě Vítkovice. Z posledních devíti výjezdů mimo svůj stadion zvládli Severomoravané uhrát osm vítězství. A tento fakt potvrzovali v Hradci hned od začátku. Přesněji od 34. vteřiny hry. Kapitán hostů Burger předal ve středním pásmu puk rozjetému Strapáčovi a ten střelou švihem trefil levý horní roh Kantorovy brány. Pro křídelníka to byla sedmá branka v sezoně.


Po inkasovaném gólu byl domácí Mountfield v útlumu - jako by se na týmu projevila dlouhá zápasová nečinnost. Naopak hosté byli živější, možná jim pomohla i dvě dohrávaná utkání, která absolvovali během olympiády v Soči. Tyto resty museli dohnat kvůli účasti na tradičním povánočním turnaji v Davosu na Spengler Cupu.

Hradec navíc na začátku druhé třetiny postihla další rána. Zranil se totiž jeho elitní obránce, slovenský reprezentant Vydarený. Účastníka ruské olympiády museli odvézt po tvrdém zákroku na nosítkách - a do konce zápasu se už na ledě neobjevil.

Naštěstí pro domácí však zafungoval jeho kolega z obranné dvojice Frühauf. A také největší zbraň Východočechů - přesilovka. Ve 28. minutě se Frühauf při početní výhodě perfektně zorientoval ve skrumáži a vyrovnal. V té době už se hrál velmi dobrý hokej - z obou stran urputný, s dobrým pohybem. Otočit skóre na stranu svého týmu mohl hostující Vandas či domácí Dej. V obou případech však precizně zasáhli gólmani. Hostům tam pomohla do vedení chyba hradeckého obránce Pláňka. Toho obral ve 39. minutě o puk Svačina a kombinaci celého útoku zakončil v kleče střílející Huna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Vítkovice


Ve třetí třetině pokračoval boj, Hradci šlo především o to, aby hosté nesnížili jeho bodový náskok. Mountfieldu se povedlo vyrovnat po krásné akci. Bek Frühauf skvělou přihrávkou našel u tyčky útočníka Pospíšila a ten skóroval. Pro hráče to byla první trefa v hradeckém dresu, v této sezoně zatím slavil pětkrát během působení v Liberci.

Tři body pro domácí mohl ještě zajistit obránce Ptáček, jenže Šindelář zasáhl ramenem. Proto duel stejně jako v prvním případě souboje Hradce s Vítkovicemi na východě Čech dospěl k prodloužení. V nastaveném čase mohl rozhodnout znovu Ptáček, Šindelář však včas vykopl pravý beton. Na druhé straně se do samostatného nájezdu dostal Svačina, ale i Kantor byl bezchybný, jeho střelu vyrazil. To byly dvě největší příležitosti prodloužení, po němž přišly na řadu samostatné nájezdy.

Hned v první sérii se prosadil vítkovický Strapáč, zato domácí kapitán Šimánek nikoliv. Neskórovali ani hostující Burger a domácí Kudrna. Definitivně pak rozhodl vítkovický Roman.

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Steel 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Frühauf (Mertl), 44. Pospíšil (Frühauf, Tvrdík) - 1. Strapáč (Burger), 39. Huna (Roman, Svačina), rozhodující sam. nájezd Strapáč. Rozhodčí: Jeřábek, Fraňo - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4103.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Červený, Knotek, L. Květoň - Švihálek, Marha, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Vítkovice: Šindelář - Kovář, R. Stehlík, Sloboda, Kudělka, Pastor, M. Hruška, Štencel - Strapáč, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Vandas, E. Němec, Szturc - Kucsera, Kolouch, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Po té pauze bod bereme. Zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Dvakrát jsme prohrávali, navíc se nám zranil Renda Vydarený. Ten souboj jsem vůbec neviděl. Odjel do nemocnice na vyšetření, ale nevím, co s ním je."

Peter Oremus (Vítkovice): "Jsme rádi, že jsme splnili cíl, s kterým jsme do Hradce přijeli. Chtěli jsme vyhrát, to se nám povedlo. Teď máme čtyři zápasy do konce, abychom zabojovali o postup z první šestky. Na začátku jsme čekali na příležitost, ale měli jsme dobrý pohyb, a tak jsme byli lepší. Některé šance jsme ale nevyužili. Mrzí mě druhý gól Hradce, to byla strašně velká chyba. Michal Barinka je po olympiádě stále zraněný, snad bude k dispozici v pátek."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy