Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hradec Králové porazil Slavii a vrátil se na druhé místo

Hradec Králové - Hokejisté Hradce po dvou předchozích porážkách opět zabrali a porazili Slavii 3:1. Východočeši se s přispěním porážky Plzně v Třinci vrátili na druhou příčku, Pražané i potřetí za sebou během své celkem sedmizápasové venkovní série prohráli.

Radost hráčů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hradec přišel v minulém kole po domácí prohře s Karlovými Vary o druhé místo v tabulce, navíc chtěl přerušit minisérii dvou proher. Slavia však v prosincovém zápase na hřišti Mountfieldu dominovala, na východě Čech vyhrála vysoko 6:1, což je rekordní porážka týmu kouče Petera Draisaitla v probíhající sezoně. V posledních osmi kolech ovšem Pražané uspěli pouze ve dvou případech.

A špatně začali také v Hradci. V páté minutě sice dostali díky Frühafouvě vyloučení za zdržování hry výhodu přesilovky, jenže při ní zaváhala největší slávistická hvězda. Útočník Bednář nezachytil na modré čáře spoluhráčovu přihrávku a doslova vypustil stíhání Deje, jenž ukořistil puk. Domácí křídlo proměnilo samostatný nájezd na Furcha střelou pod vyrážečku.

Od té chvíle se hrál hokej ve znamení obran. A Hradci sedí hra vycházející z pečlivé defenzivy; Slavia se sice snažila o nápor, ale neměla dostatek kvality, aby se propracovala k příležitostem.

Kantor v domácí brance držel čisté konto poměrně v pohodě. Pouze ve druhé třetině měl při hostující přesilovce štěstí. Střela vysokého obránce Valacha, jíž gólman nemohl přes clonící hráče vidět, se zastavila o horní tyč. Mountfield mohl odskočit po Marhově šanci, zkušený matador však na první gól v dresu mateřského klubu i nadále čeká.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Slavia

Definitivní zlom přišel až během dvouminutovky ve třetí třetině. A mohla za něj první hradecká řada - ostatně jako již tradičně. Ve 46. minutě Kudrna vyšťouchl puk Štichovi a následný nájezd dvou na jednoho řešil střelou. Trefil přesně horní roh, jinak výtečný Furch neměl šanci. O dvě minuty později zakončil Mertlovu šikovnou akci perfektní ranou pod horní tyč kapitán Šimánek, jenž trefil dvaadvacátou branku v sezoně.

Slavia už pouze snížila. V 59. minutě skóroval útočník Langhammer, ještě před dvěma týdny hráč Hradce. Gólman Kantor tak přišel o šestou vychytanou nulu v sezoně.

Mountfield Hradec Králové - HC Slavia Praha 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Dej, 46. Kudrna (Ptáček), 48. Šimánek (Mertl, Kudrna) - 59. Langhammer (P. Jelínek). Rozhodčí: Husička, Pavlovič - Bryška, Lučan. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 132.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Marha, L. Květoň - Pospíšil, Tvrdík, Knotek - Švihálek, Červený, J. Marek. Trenér: Draisaitl a Kučera.

Slavia: Furch - Kadlec, Šenkeřík, Kolařík, Štich, Valach, Holub - Stránský, Bednář, Krenželok - P. Jelínek, Langhammer, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, T. Doležal, Poletín. Trenér: V. Růžička st. a Weissmann.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Hráli jsme stabilní hokej. V první třetině jsme mohli i odskočit, ale nepovedlo se. Ve druhé jsme udělali nějaké nesmysly, Slavia měla šance, ale přežili jsme to. Ve třetí třetině jsme se vrátili do zápasu a zvládli jsme ho."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Gratuluji soupeři k výhře, domácí byli lepší, vyhráli zaslouženě. My jsme udělali hodně chyb, některé byly pro mě až neskutečné. Proto jsme prohráli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy