Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plzeň porazila Chomutov a připsala si jedenáctou domácí výhru

Plzeň - Utkání plné vyloučení Indiáni ve svůj prospěch (5:3) získali díky dvěma vstřeleným gólům ve vlastním oslabení a potvrdili třetím vítězstvím v řadě současnou dobrou formu. Piráti si připsali jedenáctou porážku za sebou, druhou pod vedením nového trenéra Jaroslava Becka.

Radost hokejistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Tým úřadujících mistrů vstoupil do utkání aktivněji. Vlasák po samostatné akci v útočném pásmu ještě po bekhendovém blafáku minul odkrytou chomutovskou branku, v 7. minutě už se ale po nezištné přihrávce Martina Straky prosadil Boháč. Domácí se poté tlačili směrem dopředu za zvýšením náskoku, v 10. minutě ovšem po nahození Šagáta nechali Hrušku dorážkou srovnat na 1:1.

Záhy mohl po přihrávce rozjetého Martina Straky od levého mantinelu zblízka skórovat Kratěna, Růžička ale stačil zasáhnout. V 17. minutě gólmanovi hostí pomohlo při plzeňské přesilovce štěstí, když od zadního mantinelu odražený kotouč minul před prázdnou brankou znovu Kratěna. O dvě minuty později získali výhodu přesilové hry také hosté, zaváhání Josefa Straky ale naopak využil k samotnému úniku Lev a povedeným forhendovým blafákem ve vlastním oslabení upravil na 2:1.

Začátek prostřední části si hosté zkomplikovali dvěma vyloučeními za sebou, což Indiáni ve 25. minutě potrestali. Početní výhodu čtyři na tři zužitkoval po Dudově křížné přihrávce Martin Straka. Při dalším trestu Pirátů však do přečíslení dva na jednoho unikli Bomersback s Bartečkem a po střele bývalého slovenského reprezentanta zachránila Mensatora pravá tyčka.

V polovině utkání odpykával čtyřminutové vyloučení Duda, hosté ale přesilovku promarnili a navíc ve 31. minutě dobrou práci Dvořáka za brankou využil k trefě z brankoviště Tomáš Sýkora. Rozjetou Plzeň mohl definitivně uklidnit zblízka Pletka. Neuspěl a naopak početní výhodu hostů zužitkoval ve 34. minutě tvrdou střelou z pravého kruhu mířící přesně pod břevno explzeňský Josef Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Chomutov

Při vstupu do závěrečné třetiny mohl vstřelit kontaktní gól Bartečko, po vytočení zpoza branky ale ani nadvakrát nepřehodil Mensatora. Bodové naděje hostům vzala využitá plzeňská přesilovka ve 45. minutě, kdy po vyhraném buly propálil Růžičku obránce Slovák. O šest minut později sice během početní výhody Josef Straka tečí Pulpánova nahození snížil na 5:3, více už však Piráti i přes krátkou power play nestihli, a prohráli tak s Plzní i potřetí v sezoně.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Boháč (Martin Straka, Mozík), 19. Lev, 25. Martin Straka (Duda), 31. T. Sýkora (M. Dvořák), 45. Slovák (Kratěna, Kašpařík) - 10. D. Hruška (Šagát, Gajovský), 34. J. Straka (Havel, Balej), 51. J. Straka (Pulpán, Kubinčák). Rozhodčí: Hribik, Wagner - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:2. Diváci: 5008.

Plzeň: Mensator - Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Slovák, Marcel, Mozík, D. Boháč - Kratěna, Lev, Martin Straka - Duda, Vlasák, Pletka - Schleiss, Kašpařík, J. Sýkora - M. Dvořák, T. Sýkora, Holec. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Chomutov: Martin Růžička - Pulpán, Trefný, Lojek, J. Mrázek, Krstev, Bartejs, Havel - D. Hruška, Bartečko, Bomersback - Šagát, Gajovský, Hřebejk - Balej, J. Straka, Kubinčák - O. Kaše, Sikora, Račuk, od 51. min. navíc Kämpf. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

Milan Razým (Plzeň): "Jsme spokojeni se ziskem tří bodů, ale méně s naší disciplínou. Našimi vyloučeními jsme umožnili Chomutovu vrátit se do zápasu. Už před utkáním jsme klukům zdůrazňovali, že nám nenechají nic zadarmo a to se potvrdilo. Zbytečnými fauly v útočném a středním pásmu jsme se dnes připravili o lepší výkon. Kvůli častým vyloučením byla naše hra rozháraná. Hlavně třetí třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá. Deset vyloučení v domácím zápase je moc. Martin Straka po dohodě nenastoupil do třetí třetiny, protože ho táhl sval na noze."

Robert Kaše (Chomutov): "Zápas se mi těžko hodnotí. Začali jsme příliš zakřiknutě, až postupně jsme začali více bruslit a zlepšovat pohyb. Bez něj nemáme šanci. Dvakrát jsme inkasovali při naší přesilovce a to nás hodně sráží. Je těžké se potom vrátit zpátky do hry. Pozitivem je, že se hráči nevzdali ani za nepříznivého stavu a bojovali až do poslední minuty. Na tom se dá stavět."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy