Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Druhý hattrick v řadě a další výhra pro Vary. "Musíme v tom pokračovat," říká Pohl

Pardubice - Hokejisté Karlových Varů dokázali poprvé v sezoně vyhrát třetí zápas za sebou. Velkou zásluhu na tom má útočník Petr Pohl, který ve druhém utkání v řadě zaznamenal hattrick. Energie se díky střelecké potenci sedmadvacetiletého útočníka přiblížila k desátému Litvínovu na rozdíl pouhých tří bodů. Vynikající formu by chtěli Západočeši udržet i nadále. 

Petr Pohl s Martinem Zaťovičem
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Je před námi ještě velký kus sezony. Jsme pořád na 12. místě. A pokud chceme o něco hrát, msíme v takových výkonech pokračovat. Do olympiády musíme nasbírat co nejvíce bodů, protože pak už zbývá jen pár kol," řekl po utkání Petr Pohl.

"Musíme teď využít té formy, kterou máme. Nemáme totiž nahráno jako Sparta, která už má jisté play-off, navíc nejspíš z prvního místa. My nemáme moc na výběr, jestli chceme dýchat na záda týmům před námi, musíme vítězit i nadále," uvědomuje si Pohl, který se na křídle prvního útoku výrazně podílí na vzestupu karlovarských hokejistů.

Elitní formace zařídila všechny čtyři góly v síti Pardubic. "Předtím to pálilo jiným klukům, ať už Vlachovi, nebo Hovorkovi. Dařilo se jiným lajnám, teď je řada na nás. A já jsem jenom rád, že nám to šlape. Je třeba si to po zápase trochu užít, ale jen do půlnoci, v neděli nás čeká další duel," dívá se Pohl už směrem k utkání se Slavií, která je před Energií jen o čtyři body.

Bude on sám opět útočit na hattrick? To komentovat nechce, stejně jako netuší, co je za jeho náhlým střeleckým obrozením. Do zápasu s Kladnem vstřelil jen čtyři góly, nyní ve dvou zápasech rovnou šest. "Nic jsem nezměnil. I na začátku sezony jsem se snažil makat, a nic mi tam nespadlo. V obou zápasech se to vyvinulo tak nějak samo. Dokázali jsme dát šťastný gól a začalo se dařit. Musí se tvrdě pracovat, pak to přinese ovoce," podotkl Pohl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Pardubice - Karlovy Vary
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články