Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Kometa znovu nezískala ani bod, s Třincem prohrála 3:4

Brno - Brňané už ve třetím zápase po sobě nezískali ani bod, když Třinci podlehli na domácím ledě 3:4. Naopak Třinec vytěžil ze tří utkání po sobě na soupeřově ledě osm bodů. Duel měl zajímavý podtext pro obránce Davida Noska, který zamířil v týdnu do týmu Ocelářů a hned při premiéře v novém dresu nastoupil proti svým bývalým spoluhráčům. 

Polák skóruje v utkání proti Kometě
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Třinec měl oslnivý začátek. I když se Kometa připravovala na nebezpečné a rychlé protiútoky, nestačila jim čelit. Brňané se dostali pod tlak. Brankář Čiliak sice stačil několik střel pochytat, ovšem už v osmé minutě jej poprvé překonal Hrňa. Kometa se jen s obtížemi dostávala do soupeřovy třetiny, často ztrácela puky už ve středním pásmu. Druhý gól Třince přidal o necelé čtyři minuty později Polák.

Po nevydařeném úvodu využil chybu protivníka při rozehrávce Burian a z jeho přihrávky Novotný poprvé překonal brankáře Hamerlíka. Po kontaktní brance se domácí hokejisté uklidnili a postupně srovnávali krok. Ale pouze opticky, neboť v produktivitě jasně dominovali Oceláři.

Jeden z důležitých momentů zápasu přišel ve 27. minutě. V oslabení ujel nejproduktivnější hráč Komety Vojtěch Němec, kterého hákoval obránce Roth. Následné trestné střílení brněnský útočník neproměnil, a naopak z přesilovky přidal třetí branku Adamský, který těsně před brankářem Čiliakem změnil směr kotouče.

Bojovně naladění Brňané se sice ještě ubránili 34 sekund dlouhé přesilovce soupeře pět na tři, ovšem 15 sekund před druhou přestávkou střelu obránce Galvase před brankou tečoval Martin Růžička a zajistil hostům teoretický klid do závěrečné třetiny.

Jenže o něj je připravila Kometa v rozmezí pouhých 47 sekund. Nejprve ve 46. minutě využil přesilovku Tomáš Svoboda a vzápětí překonal brankáře Hamerlíka přesnou střelou přes obránce Hynek Zohorna. Třinec zcela vypadl ze své role, navzdory dalším vyloženým šancím už se ovšem Kometa střelecky neprosadila a vyrovnání nepřišlo ani v závěrečné power play. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Třinec

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Š. Novotný (Burian), 46. T. Svoboda (Kempný), 47. H. Zohorna (Burian, Jan Hanzlík) - 8. Hrňa (Matuš, Rufer), 12. Polák (Bonk), 28. Adamský (Hrabal, Polanský), 40. Martin Růžička (Galvas, Polanský). Rozhodčí: Husička, Bernard - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Dujsík, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dlapa - Vondráček, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, Jan Káňa II - Jenyš, Š. Novotný, Burian - Dočekal, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Třinec: Hamerlík - Roth, Galvas, Hrabal, Linhart, D. Nosek, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Peterek, Rákos - Hrňa, Matuš, Rufer. Trenéři: Kalous a P. Marek. 

Karel Beran (Brno): "Do zápasu jsme vstoupili hodně špatně. Hráli jsme pasívně, ztráceli zbytečně kotouče. Třinec byl minimálně 12 až 14 minut lepší, vytvořil si brankové šance. Možná bylo štěstí, že jsme prohrávali po první třetině pouze 1:2. Ve druhé třetině jsme se snažili vytvořit tlak, bohužel jsme dvakrát inkasovali. Do poslední třetiny konečně nastoupil tým, který se prosazoval nátlakovou hrou v posledních domácích úspěšných zápasech. Třinec má ale velmi zkušený tým a jednobrankový náskok si udržel. Musíme v dalších zápasech hrát jako v poslední třetině."
Jiří Kalous (Třinec): "Získali jsme velmi cenné body z Brna. Měli jsme výborný vstup do utkání, kdy jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Domácí sice snížili, ale v průběhu druhé třetiny jsme si vytvořili řekl bych až luxusní náskok 4:1. Nechali jsme soupeře vlastními chybami snížit. Nezaměřili jsme se pouze na bránění, chtěli jsme hrát naopak aktivně. Ale na ledě to vypadalo jinak. Hráči se bohužel stáhli, pouštěli jsme zbytečně střední pásmo a rychle za sebou se ujaly dvě střely soupeře. Výborný výkon podal brankář Hamerlík, který nás podržel. Zápas měl pro nás šťastný konec." 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články