Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vítkovice sestřelily Liberec, za 19 minut stihly 8 gólů

Vítkovice - Vítkovičtí hokejisté v utkání s Libercem vedli již 8:1, přičemž všechny své branky stihli vstřelit za necelých 19 minut, nakonec Severočeši snížili na méně hrozivých 8:4. Gól a tři asistence zaznamenal Lukáš Kucsera, a Vítkovice tak naplno bodovaly potřetí za sebou.

Zápas se pro Bílé tygry mohl vyvíjet mnohem příznivěji, jenže Víšek ve druhé minutě v gólové šanci trefil brankáře Šindeláře jen do ramena. Vítkovice kontrovaly Němcovou ránou do tyčky, přičemž právě jeho čtvrtý útok složený z domácích mladíků zastihlo utkání ve skvělé formě a hostující obrana s ním měla plné ruce práce.

Domácí však poslal do vedení Roman, který si v 15. minutě v přesilovce vybruslil z rohu do palebné pozice na střed a překonal Melicherčíka. Náskok Vítkovic zdvojnásobil o 76 sekund později Kucsera, který se po akci Němce dostal k vyraženému puku a doklepl ho do sítě. Kontaktní gól odmítl Šindelář, který ustál nebezpečný pokus Vlacha. Třetím gólem pouhých šest sekund před koncem prvního dějství soupeře v přesilovce srazil Barinka.

Ještě v úvodu druhé třetiny hosté zadělali na drama. Už s náhradníkem Schwarzem v zádech Liberec na domácí vletěl a Vlach snížil, ale jeho nápor pak pohřbila dlouhá - 113 sekund trvající - vítkovická přesilovka pět na tři. Barinka v ní bombou od modré čáry orazítkoval tyčku, ale odražený puk pod ležícím Schwarzem propašoval za čáru Húževka. Rozhodčí jeho trefu uznali až po konzultaci s kolegou u videa.

Sebevědomí Vítkovicím narostlo snad na nejvyšší možné maximum a soupeře doslova vymazaly z ledu. Lavině rychlých kontrů a kombinací Severočeši nebyli schopni čelit. Stehlík nenápadným pokusem z otočky švihem zavěsil popáté, šestý gól přidal Němec po lahůdkové spolupráci s Kucserou a Kolouchem. Přetíženou a statickou hostující obranu pak z brejku rozebrali i Huna s Romanem. A když v báječné pohodě hrající řada mladíků zvýšila Němcem na 8:1, ochozy si už v 34. minutě žádaly "desítku".

Na tu však nedošlo, po osmém gólu se vítkovický brankostroj zasekl a Liberec mohl dát výsledku přívětivější podobu. I hostům se povedlo dát tři slepené góly během pěti minut. Výtisk nejprve využil přesilovku, Bulík s Vampolou pak na začátku třetí části skórovali dvakrát zblízka, ale na body to stačit zdaleka nemohlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Liberec

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 8:4 (3:0, 5:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Roman (Sloboda), 16. Kucsera (E. Němec, Kolouch), 20. Barinka (Burger), 24. Húževka (Barinka, Burger), 26. Stehlík (Burger), 31. E. Němec (Kucsera, Kolouch), 33. Svačina (Roman, Kucsera), 34. E. Němec (Kucsera, Kolouch) - 23. J. Vlach (T. Urban, Valský), 39. Výtisk (Bulík, Bartek), 42. Bulík (Bartek), 44. Vampola (Výtisk). Rozhodčí: Hribik, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. Diváci: 5 725.

Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Bail - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Liberec: Melicherčík (21. Schwarz) - Gřegořek, Derner, Voráček, Výtisk, Vitásek, Čutta, od 24. navíc Říha - Vampola, Nedvěd, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - od 23. navíc Jass, Zacha, Dušek. Trenéři: Hynek a M. Černý. 

Roman Šimíček (Vítkovice): "Až na deset minut v třetí třetině jsme podali dobrý výkon. S první třetinou jsme byli spokojeni, jak s přístupem, tak tím, že jsme dali tři góly. Druhou jsme začali trochu laxně a ledabyle. Dostali jsme gól na 3:1, ale naštěstí se nám to znovu povedlo otočit a odpovědět dvěma góly. Ale s přístupem k třetí třetině nejsme spokojeni, zbytečně jsme si tam trochu pokazili dojem. To se nesmí opakovat.
Pavel Hynek (Liberec): "Vítkovice byly lepším týmem a vyhrály zaslouženě. V první třetině jsme inkasovali dva, dalo by se říct laciné góly v oslabení. My jsme dokázali v úvodu druhé třetiny snížit na 1:3, ale pak se to definitivně lámalo v přesilovce pět na tři. Soupeř znovu dokázal odskočit, vzápětí přidal další gól a bylo po zápase." 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články