Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta vyhrála šlágr v Brně a vede už o 14 bodů

Praha - Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve šlágru 35. kola extraligy na ledě třetího Brna a zvýšili svůj náskok na čele tabulky už na čtrnáct bodů. Jejich nejbližší pronásledovatel Hradec Králové totiž prohrál vysoko 2:6 ve Vítkovicích. Chomutov a Kladno sice získaly alespoň bod za domácí prohru na nájezdy se Zlínem, respektive Třincem, přesto se jejich ztráta na barážových příčkách opět zvýšila. Vary zvládly důležitou bitvu s Litvínovem a po vítězství 2:1 mají před třináctým Kladnem k dobru 7 bodů, na litvínovskou 10. příčku znamenající předkolo play-off pak ztrácí už jen 6 bodů. Plzeň nebodovala venku popáté za sebou, na Slavii prohrála 1:3. Pardubice se udržely na šesté pozici poté, co si doma poradily s Libercem. 

Radující se hokejisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Brno – Sparta 2:4

Zápas v Brně rozhodla první útočná řada Sparty, která byla u prvních tří branek - dvakrát skóroval Rolinek, navíc ještě dvakrát trefila tyčku. Sparta ukončila sérii čtyř vítězství Brna a po pěti vzájemných duelech v jihomoravské metropoli, ve kterých čtyřikrát prohrála a získala v nich pouze dva body, se dočkala vítězství.

REPORT, SESTŘIH A OHLASY: (//sport/hokej/extraliga/256858-brno-po-ctyrech-vitezstvich-prohralo-doma-se-spartou-2-4/)

Vítkovice – Hradec Králové 6:2

Vítkovice porazily Hradec Králové nečekaně snadno 6:2. Utkání druhého nejslabšího celku na domácích hřištích s nejlepším týmem venku mělo překvapivě jasný vývoj a Ostravané ho rozhodli třemi góly už v úvodní třetině. Po dvou brankách zaznamenali Ondřej Roman a Roman Szturc. Vítkovice na vlastním ledě vyhrály z posledních sedmi zápasů teprve podruhé.

REPORT, SESTŘIH A OHLASY: (//sport/hokej/256870-hradec-dostal-od-vitkovic-sestku-a-podruhe-v-rade-prohral/)

Karlovy Vary – Litvínov 2:1

Podkrušnohorské derby ovládli hokejisté Karlových Varů. Energie doma porazila Litvínov 2:1 a přiblížila se tak svému soupeři i desátému místu v tabulce na šest bodů. Vítěznou branku vstřelil v závěrečné třetině Zaťovič. Zápas měl pikantní nádech pro dlouholetého kapitána Energie Skuhravého, který momentálně hostuje v Litvínově. Angažmá v Karlových Varech má za sebou i současný litvínovský kouč Rulík.

REPORT, SESTŘIH A OHLASY: (//sport/hokej/256888-vary-doma-zdolaly-litvinov-a-priblizily-se-desatemu-mistu/)

Pardubice – Liberec 4:1

Pardubice navázaly na předchozí výhru v Chomutově a na domácím ledě porazili Liberec 4:1. Východočeši se dostali do vedení už ve třetí minutě a náskok nepustili až do závěrečné sirény. Vítězný gól dal v polovině zápasu v přesilovce Endál. Liberec stihl ještě ve třetí třetině utkání zdramatizovat, avšak dva góly Pardubic v závěrečné pětiminutovce rozhodly.

REPORT, SESTŘIH A OHLASY: (//sport/hokej/extraliga/256891-pardubice-po-vyhre-nad-libercem-udrzely-sestou-pricku/)

Sport
zdroj: ČT4

Slavia – Plzeň 3:1

Hokejisté pražské Slavie vyhráli nad Plzní 3:1 a uspěli proti svému přemožiteli z loňského semifinále po čtyřech porážkách za sebou. Pražané zabrali po dvou prohrách. Mistrovská Plzeň, která nastoupila bez kapitána Martina Straky, venku popáté za sebou nebodovala.

REPORT, SESTŘIH A OHLASY: (//sport/hokej/extraliga/256885-slavia-zdolala-plzen-3-1-a-porazila-ji-po-ctyrech-prohrach/)

Chomutov – Zlín 2:3 SN

Zlín sice v Chomutově získal dva body za výhru 3:2 po nájezdech, vítězství však může mít menší pachuť. Berani totiž ztratili dvougólové vedení, navíc s týmem, který před tímto zápasem v sedmi utkáních v řadě nezískal ani bod.

REPORT, SESTŘIH A OHLASY: (//sport/hokej/extraliga/256886-chomutov-konecne-bodoval-se-zlinem-vsak-prohral-po-najezdech/)

Kladno – Třinec 1:2 SN

Třinečtí hokejisté ukončili čekání na gól na kluzištích soupeřů a šestizápasové čekání na výhru venku, když zvítězili v Kladně 2:1. O dvoubodovém zisku Ocelářů rozhodl Vojtěch Polák, který nastoupil za Třinec poprvé v sezoně.

REPORT, SESTŘIH A OHLASY: (//sport/hokej/extraliga/256898-trinec-konecne-skoroval-venku-a-zvitezil-v-kladne/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články