Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Třinec konečně skóroval venku a zvítězil v Kladně

Kladno - Třinečtí hokejisté ukončili čekání na gól na kluzištích soupeřů a šestizápasové čekání na výhru venku, když zvítězili v Kladně 2:1. O dvoubodovém zisku Ocelářů rozhodl Vojtěch Polák, který nastoupil za Třinec poprvé v sezoně.

Třinecká radost
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Kladenští se snažili využít toho, že Třinec nedokázal venku čtyřikrát za sebou skórovat, a vynutili si v úvodu převahu. Hosté odolávali až do poloviny první třetiny, kdy se ve druhé přesilovce prosadil po Kaberlově přihrávce Dragoun, který ranou od mantinelu prostřelil brankáře Hamerlíka. Po bouřce v třinecké kabině vjelo do druhé dvacetiminutovky úplně 'nové' mužstvo. Rázem byla i iniciativa svěřenců Kalouse a Marka velice patrná a kladenský gólman Chábera se musel pořádně otáčet.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Třinec

Postupem doby se přizpůsobili i Kaberle a spol. a rázem se měli fanoušci na co dívat. Gólové šance se střídaly na obou stranách, navrch v nich měli domácí. Opět ale potvrdili, že v koncovce se jim v této sezoně nedaří. Místo toho, aby své vedení zvýšili, tak sami inkasovali. Jedenáct sekund před konce druhé části v přesilovce vyrovnal Orsava a ukončil tak čekání Ocelářů na branku na kluzištích soupeřů. Slezané se venku prosadili po 327 minutách hry.

Třetí část hry byla opět velice opatrná z obou stran. Zkušenější hosté se v samém závěru dostali do tlaku, ale kýžený gól nepadl. V prodloužení mohli dva body získat hráči Kladna, Dragoun ale trefil jen tyč. Ke slovu se tak dostaly samostatné nájezdy, ve kterých uspěli hosté. V páté sérii duel rozhodl Polák, který hrál za Třinec poprvé po svém návratu z Rigy. Oceláři venku uspěli po dvou měsících.

Rytíři Kladno - Oceláři Třinec 1:2 po nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Dragoun (T. Kaberle) - 40. Orsava (Krejčí, Bonk), rozhodující nájezd V. Polák. Rozhodčí: Hodek, T. Horák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7, navíc T. Kaberle (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2 963.

Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, P. Hořava, Jankovič, Gutwald - Tenkrát, Dragoun, M. Hořava - Rudovský, Havlíček, Kuchler - Eberle, Lukáč, Bajaruns, od 21. min. navíc Strnad, Hrdel. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Třinec: Hamerlík - Galvas, Roth, Hrabal, Linhart, Roupec, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - L. Květoň, Bonk, Varaďa - V. Polák, Peterek, Rákos - Orsava, Matuš, Hrňa. Trenéři: Kalous a Marek.

Jiří Čelanský (Kladno): "Viděli jsme urputný boj, ve kterém jsme bohužel nezískali alespoň dva body. Po čtyřech zápasech, kdy Rytíři vedu, jsem maximálně spokojen s nasazením a obětavostí hráčů, ale bohužel v koncovce se nám nedaří. Pokud se týká posílení kádru v ofenzivě, tak je to záležitost určitého ekonomického stropu, který je na Kladně."

Jiří Kalous (Třinec): "Bojovalo se o každý píď ledu a jsme nesmírně šťastní, že jsme získali kýžený bod navíc. Navíc po dlouhé době jsme prolomili nulovou bilanci ve střílení branek na hřištích soupeřů. Snad nám to pomůže i do dalších utkání."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články