Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Vedoucí Sparta jede do Brna, Pardubice přivítají Liberec

Praha - Poprvé v novém roce budou hokejisté bojovat o body v extralize, a to v zápasech 35. kola. Ostrý start čeká vedoucí Spartu, která se představí v Brně. Kometa je jediným týmem, který si za poslední své čtyři zápasy připsal bodové maximum. Důležité body budou ve hře v Pardubicích, kde šestí Východočeši přivítají jedenáctý Liberec. Druhý Hradec Králové míří do arény účastníka Spenglerova poháru Vítkovic. První třetinu utkání Brno - Sparta sledujte od 18:30 exkluzivně na našem webu, poté i na ČT sport.

18:30 Brno - Sparta

"S naší hrou i výsledky jsme spokojeni. Doufám, že budeme pokračovat s dobrou hrou i výsledky," uvedl trenér Vladimír Kýhos. "Musíme hrát podobně jako v posledním domácím zápase s Kometou. Dobrou defenzivou jsme soupeři dovolili pouze čtrnáct střel," připomněl Kýhos vítězství 2:1 ze začátku října.

Sparta chce i po přelomu roku pokračovat v dobrých výkonech. "Kometa je velmi nepříjemný soupeř, který je na svém ledě tradičně silný. V této sezoně jsme s Brnem odehráli dva vyrovnané zápasy, v obou případech to byl urputný boj. Chceme si odvézt tři body," prohlásil asistent trenéra Zdeněk Moták.

18:00 Pardubice - Liberec

Pardubice na poslední příčce zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play-off a Liberec, který zatím nahání alespoň účast v předkole, dělí pouze šest bodů. "Podávají také střídavé výkony, jsou nevyzpytatelným soupeřem. Mají každopádně sílu v útoku a hráče, kteří umí dávat góly," varoval kouč Zdeněk Venera. Liberec duel jako možnost snížit ztrátu na čtvrtfinálové pozice nebere. "Musíme každý zápas brát tak, jako kdyby byl náš poslední," řekl trenér Pavel Hynek.

17:00 Vítkovice - Hradec Králové

Vítkovice se v extralize představí poprvé od 23. prosince, kdy si proti Pardubicím připsaly pátou domácí porážku z posledních šesti domácích vystoupení. Jedinou výhru v této sérii přitom Ostravané zaznamenali proti poslednímu Chomutovu. "I když víme, že Hradec je v této sezoně velmi úspěšný, nemůžeme mít jiný cíl než po dlouhé době získat domácí vítězství," prohlásil kouč Peter Oremus.

Hradec Králové uzavřel minulý rok, v němž tak úspěšně načal sezonu po přestěhování extraligového klubu z Českých Budějovic, těsnou prohrou 2:3 s Brnem. V Ostravě si chce spravit chuť.

17:30 Chomutov - Zlín

Chomutov má za sebou další nepovedenou sérii a na body čeká už více než měsíc. Sedmou porážku v řadě utrpěl s Pardubicemi (3:4), i když vedl po dvou třetinách 3:0. Tým se čtrnáctibodovým mankem na předposlední Kladno čeká Zlín. "Po dvou porážkách v sezoně máme Zlínu co vracet," uvedl kouč Josef Turek. "Byl bych hodně spokojený, pokud bychom získali čtyři body," řekl zlínský kouč Rostislav Vlach.

18:00 Kladno - Třinec

Kladno věří, že proti Třinci si užije ofenzivního hokeje a bude úspěšné. "Hrají všechno dopředu, což musíme odbránit, případný tlak vydržet a do toho jim vnutit náš systém. Více nám sedí útočný hokej, v tom nám Třinec hraje do karet," uvedl útočník Michal Dragoun. Třinec chce zlomit na své poměry nezvyklou sérii střelecké impotence. Venku ve čtyřech zápasech v řadě nedokázal skórovat, jeho kanonýři mlčí přes 287 minut a venku od 29. listopadu nedali jediný gól.

18:15 Slavia - Plzeň

Slavia poslední dva zápasy nebodovala a nula je na jejím kontě rovněž ze vzájemných klání se semifinálovým soupeřem z minulého ročníku Plzní. Proti Indiánům už nenastoupí útočník Petrovický, s nímž klub neprodloužil kontrakt. Plzeň před svými diváky vyhrála devětkrát za sebou, ale venku má sérii čtyř utkání bez bodového zisku.

18:00 Karlovy Vary - Litvínov

Karlovy Vary v podkrušnohorském derby přivítají Litvínov a mohou v přímém souboji zmenšit manko na první desítku. Z 12. místa ztrácí na devátý Litvínov devět bodů. Severočeši se zvolna dávají dohromady po zdravotní stránce. Dnes již v zápasové sestavě trénovali Lukeš a Šlégr, s náhradníky pak Piroš. Naopak chybí Gula, Hanzl a Hübl, v trestu jsou Jánský s Majdanem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články