Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Třinec na měsíční zkoušku posílí Polák

Třinec - Novou posilou hokejistů Třince je útočník Vojtěch Polák. Osmadvacetiletý bývalý reprezentant přišel po krátkém působení v Dinamu Riga v KHL zatím na měsíční zkoušku. Podle jeho agenta Vladimíra Vůjtka mladšího je součástí dohody opce do konce sezony. 

Vojtěch Polák
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Polák už v civilu sledoval vítězný zápas Ocelářů proti svému mateřskému klubu Karlovým Varům. Pokud do pátku Třinec obdrží transferkartu, může staronová tvář v sestavě Slezanů naskočit do dalšího extraligového zápasu v Kladně. "Snažíme se kádr oživit a Vojta Polák je jeden z těchto hráčů, který přichází na zkoušku. Máme na to měsíc, pak končí přestupní termín," řekl trenér Třince Jiří Kalous.

Kalous přitom zažil v roli kouče třineckých hokejistů první větší incident s vlastními fanoušky. Hlouček deseti příznivců si v třetí části utkání s Karlovými Vary za stavu 2:3 přišel vylít zlost přímo k domácí střídačce a žádal si Kalousův odchod z funkce. Pěstmi do stříšky domácí střídačky a skandováním "Kalous ven" si žádali trenérův odchod.

"Vím, že třinecký fanoušek je náročný, vášnivý a prožívá to. Má absolutní právo vyjádřit názor. Ale mrzí mě to vůči týmu. Diváci museli přece vidět, že dře a maká," řekl Kalous. Oceláři nakonec zápas obrátili a vyhráli 4:3.

Polák i Třinec mají na vzájemnou spolupráci dobré vzpomínky, v sezoně 2010/11 vedla až k extraligovému titulu. Karlovarský odchovanec si tehdy připsal 18 gólů a 25 asistencí. Polák pak prošel několika kluby doma i v zahraničí včetně Davosu či Klotenu a tuto sezonu rozehrál v Rize. V barvách lotyšského účastníka KHL odehrál devět zápasů, ve kterých zaznamenal tři asistence. Pak se jejich cesty rozešly.

V Třinci však nezůstane jen u Poláka. Podle zpráv ze zákulisí má klub rozjednáno několik hráčských výměn a příchodů, které by měly proběhnout v nejbližších dnech, nejpozději příští týden.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články