Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vojta v Kladně skončil, nového trenéra představí Rytíři ve čtvrtek

Kladno – Špatné výsledky hokejistů Kladna a pád na předposlední místo extraligové tabulky odnesl vyhazovem trenér Zdeněk Vojta. Kouče odvolalo vedení Rytířů spolu s jeho asistenty Petrem Tatíčkem a Jiřím Kopeckým. "Dohodli jsme se na ukončení spolupráce s hlavním trenérem i jeho asistenty," oznámil výkonný ředitel klubu Václav Bartoš. Nový lodivod kladenských hokejistů by měl být představen ve čtvrtek, hlavním kandidátem na uvolněný post je Jiří Čelanský.

Zdeněk Vojta
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Vojta s dosavadními asistenty ale ještě povede středeční trénink extraligového týmu, vedení klubu se totiž zatím nepodařilo zajistit jejich nástupce. "Nové trenéry představíme ve čtvrtek. Nemáme ještě papírově vše dořešené," poukázal Bartoš na skutečnost, že jména nových trenérů jsou už určená.

Padesátiletý Vojta v Kladně končí po dvou a půl letech. "Předešlé dvě sezony pod jejich vedením byly úspěšné. Současná situace a postavení týmu si ale vyžádaly na trenérském postu změnu, ke které dal pokyn majitel klubu Jaromír Jágr," doplnil Bartoš v oficiálním prohlášení, ve kterém trenérovi zároveň poděkoval za odvedenou práci. V předešlých dvou letech totiž Rytíři vždy postoupili do play-off. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno odvolalo trenéra

Přijde Čelanský?

Spekuluje se, že by tým měl převzít Jiří Čelanský, který v listopadu skončil na střídačce Chomutova a osobně sledoval poslední zápas Rytířů proti Hradci Králové. Jeho příchod naznačuje i skutečnost, že Čelanský ve středu oficiálně skončil v prvoligové Kadani, která je farmou Chomutova. Bartoš příchod pětatřicetiletého Čelanského ale ani tak potvrdit nechtěl. "Dokud nebude vše na papíře, může se stát cokoliv. Platí, že trenéry představíme ve čtvrtek ráno," řekl Bartoš. 

Dalším kandidátem je údajně Jan Neliba, který Kladno již v minulosti vedl a naposledy působil v Žilině. Kladnu patří momentálně předposlední příčka v extralize, v neděli si připsalo čtvrtou porážku za sebou a bez bodů zůstali Rytíři v sedmi z posledních osmi vystoupení. Klub vlastněný Jaromírem Jágrem se stal čtvrtým extraligovým účastníkem, který v této sezoně sáhl k trenérské rošádě.

Už na konci září odvolaly Karlovy Vary Richarda Žemličku, jehož nahradil Karel Mlejnek. V říjnu poté skončili v Litvínově Vladimír Jeřábek s Petrem Rosolem a jejich místa zaujali jako hlavní kouč Radim Rulík a na pozici asistenta Miloslav Hořava. V listopadu poté převzal Chomutov místo Čelanského Josef Turek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články