Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zmar Chomutova pokračuje, v derby s Litvínovem nedal ani gól

Chomutov - Litvínov vedl po rychlých gólech Hübla a Trávníčka. Při druhé brance ale chybovali rozhodčí, kteří přehlédli faul hostů na brankáře Růžičku. Ten navíc dostal osobní trest za hození lapačkou na sudího. Jeho smůla pokračovala při třetím gólu, když si před ním vlastní obránce srazil do branky nahození Černého. Stejný forvard přidal i poslední branku utkání a zpečetil výhru 4:0. Chomutov si připsal sedmou porážku z posledních osmi zápasů, doma podruhé za sebou neskóroval.

Gólman Chomutova Martin Růžička
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Plány Pirátů na pozornou defenzivu vzaly za své již po 38 sekundách, kdy Jánský dlouhou přihrávkou našel Hübla za obranou domácích a nejproduktivnější hráč Litvínova jistě prostřelil Růžičku. Navíc ve 3. minutě na tom Chomutov mohl být ještě hůře, Račuk fauloval v gólové šanci Majdana a slovenský útočník dostal výhodu trestného střílení, které ale neproměnil.

O pět minut později ale již hosté vedli 2:0, i když také vinou chyby rozhodčích. Trávníček vyrazil hůl Růžičkovi, který přestal chytat, hlavní arbitři ale nepřerušili hru a kapitán Vervy zvýšil vedení svého týmu. Frustrovaný gólman vzápětí hodil po rozhodčím Hrubém vyrážečku, za což dostal desetiminutový osobní trest. Spíše měl ale inkasovat trest do konce utkání.

Následně ještě hosté neproměnili několik šancí, až poté se do hry dostali i domácí. I díky přesilovým hrám. Vyloučení Posmyka ani Kousalíka ale Chomutov potrestat nedokázal. Francouz chytal pozorně, navíc měl i potřebné štěstí. Ve 22. minutě mu po Kašeho střele pomohla tyč.

To domácím Štěstěna moc nakloněná nebyla. Přihrávka Černého zpoza branky se ve 23. minutě odrazila od brusle Nováka za záda bezmocného Růžičky. Piráti mohli duel zdramatizovat v dalších početních výhodách, neprosadili se ani při osmnáctisekundové přesilovce pět na tři. Pokus Bomersbacka skončil opět jen na tyči.

Litvínovu se v útoku dařilo mnohem lépe, což dokumentoval ve 47. minutě Černý, který prostřelil Růžičku. Hosté se navíc mohli spolehnout na pozorného Francouze, s jehož pomocí přežili i další oslabení ve třech. Dvojnásobnou výhodu si v závěru vyzkoušeli i hosté, ani oni ji ale nevyužili.

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Hübl (Jánský), 8. Trávníček (Gula, Stříteský), 23. J. Černý, 47. J. Černý (R. Pšurný, Chaloupka). Rozhodčí: Hrubý, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:8, navíc M. Růžička - Posmyk, Piroš všichni 10 min. Bez využití. Diváci: 4499.

Chomutov: M. Růžička - Novák, Krstev, J. Mrázek, Pulpán, Rutta, Trefný, Prošek, Šulák - Bomersback, J. Straka, Šagát - D. Hruška, Divíšek, Hřebejk - O. Kaše, Kämpf, Kubinčák - Račuk, Gajovský. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Chaloupka, Posmyk, Kousalík - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, J. Černý, R. Pšurný - Písařík, Jurčík, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Josef Turek (Chomutov): "Hned v prvním střídání udělal náš obránce hrubou chybu a nechali jsme jít Viktora Hübla do brejku. To ovlivnilo celý zápas. Přitom jsme se na to připravovali, chtěli jsme zlepšit začátky. Pak sice Martin Růžička chytil trestné střílení, ale vzápětí jsme dostali druhý gól poté, co mu protihráč vyrazil hokejku z ruky a měl být zapískaný faul. Pak jsme se dostali do hry, byli jsme trochu lepším týmem, ale bohužel jsme to nevyjádřili střelecky. Nepodařilo se nám dát kontaktní gól. Hráči to odmakali, ale pořád máme zraněné klíčové hráče Bartečka, Baleje, Malce, Sikoru a další. Ti nám chybí. Dřeli jsme, ale hra nebyla dobrá."

Miloslav Hořava (Litvínov): "Zápas byl v náš prospěch ovlivněný rychlým vedením 2:0 a poté skvělým výkonem brankáře Francouze, který vychytal šance, kdy se mohl Chomutov dostat zpět do hry. Pak už domácí viděli, že se blíží konec, a my jsme zápas zvládli. Byli jsme rádi, že jsme dali první gól hned z první šance."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy