Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žižka zajistil Kometě výhru v prodloužení ve Varech

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů prohráli s Kometou Brno 2:3 v prodloužení a nedokázali tak navázat na předešlé dvě domácí výhry. Utkání rozhodl v čase 60:54 gólem v přesilové hře obránce Tomáš Žižka.

Tomáš Žižka
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Domácí nastoupili i s novou akvizicí, útočníkem Mickou a na začátku byli aktivnějším týmem. První střela vyslaná Pohlem ještě Čiliaka neohrozila, ale se šancí Kytnára ve 2. minutě již měl brněnský gólman plné ruce práce. I přes tři oslabení měla v prvním dějství opticky navrch Energie. Kometa kontrovala střelou Jana Hrušky, kterou ale vyrazil Závorka hranou lapačky.

Urputný hokej se zajištěnými obranami pokračoval i ve druhé třetině. Ve 29. minutě, při vyloučení Čermáka a Buriana, využili domácí přesilovou hru pět na tři. Již po třinácti sekundách dotlačil střelu Radima Hrušky za záda Čiliaka kapitán Zaťovič.

Brno ve snaze vyrovnat napadalo domácí hluboko ve středním pásmu. Ve 35. minutě však hráči z moravské metropole zapomněli na na modré stojícího Radima Hrušku, a jeho samostatný nájezd řešili jen za cenu faulu. Nařízené trestné střílení však Čiliak s přehledem zlikvidoval.

Hostům z Brna se podařilo srovnat ve 42. minutě, kdy se před Kytnára natlačil Burian a střelou zápěstím nedal strážci karlovarské branky šanci. Tlak a větší hokejovost Brna přerušil ve 45. minutě Gulaši, který bombou těsně za modrou překvapil do té doby výborně chytajícího Čiliaka. Vstřelená branka neubrala hostům v aktivitě a v 50. minutě, při avizovaném vyloučení domácích, opět srovnal stav zápasu Jan Hruška.

V normální hrací době ani jeden tým nedokázal přidat třetí gól, hned na začátku prodloužení ale rozhodl o výhře hostů střelou od modré čáry Žižka, který tak potrestal vyloučení Dlouhého.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Brno

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Zaťovič (R. Hruška, Bičánek), 45. Gulaši (Hovorka) - 42. Burian, 50. J. Hruška (Brendl, Kempný), 61. Žižka (T. Svoboda). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:7, navíc Kuboš (Brno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3 326.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Kytnár - Zucker, R. Hruška, Dlouhý - Micka, Vachovec, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Kverka.

Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Brendl, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, Koreis, Burian - Jenyš, H. Zohorna, Křivohlávek. Trenéři: Kýhos a Pešout.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy