Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Brankové hody ve Zlíně znamenaly konec sparťanské série

Zlín - Sparta podlehla Zlínu 5:6 a poprvé po 14 zápasech nebodovala. Lídr tabulky sice vedl po první třetině 4:1, ale Zlín v úvodních pěti minutách druhé části čtyřmi góly stav otočil. Sparta ještě v druhém dějství vyrovnala, v čase 58:45 však rozhodl obránce Petr Zámorský.

Utkání Zlín - Sparta
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Sparta vstoupila do zápasu s jedinou změnou v sestavě. Extraligovou premiéru si odbyl brankář Tomáš Král, ale ve 26. minutě se za stavu 5:4 pro domácí vrátila do branky jednička Tomáš Pöpperle.

Zlín se do nejlepšího týmu soutěže pustil zostra a odměnou mu byl vedoucí přesilovkový gól Tesaříka, jenž skóroval do odkryté branky po ukázkové kombinaci. Vzápětí se hra značně rozkouskovala kvůli častým vyloučením. Poté diktovala tempo zápasu Sparta. V přesilovce ve čtyřech proti třem vyrovnal Pilař a po něm ve standardní přesilovce skóroval Rolinek.

V utkání plném osobních soubojů a drobných šarvátek měli domácí k dispozici dvojnásobnou přesilovku v délce 63 sekund, kterou nevyužili. O slovo se tak v závěru první třetiny přihlásila Sparta. Po návratu z trestné lavice ujel do brejku Švrček, jenž překonal Horčičku. O 31 sekund později v ponechané výhodě vstřelil druhý gól Pilař. Po tomto gólu nahradil Horčičku ve zlínské brance Štůrala.

Velký a nečekaný obrat nastal po změně stran. Zlínští během čtyř minut a 39 sekund vstřelili čtyři branky. Nejprve Honejskův gól uznali rozhodčí po domluvě s videorozhodčím. Poté se trefil Balaštík, jehož v přesilovce následoval Leška. Divokou ofenzivní smršť završil Čech a Krále nahradil Pöpperle. Do konce druhé třetiny se ještě Sparta vzepřela, když v přesilovce vyrovnal Pech na 5:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Sparta

V úvodu třetí části si Štůrala připsal několik zákroků. Na opačné straně tvrdě vypálil Marušák. Jeho pokus rozhodčí po poradě s videorozhodčím jako gól neuznali, neboť střela se odrazila od levé tyčky zpět do hřiště. Berani pak hráli v pěti proti třem minutu a 45 sekund, ale výhodu nevyužili. Navíc jim ujel Ivan Rachůnek, jenž Štůralu neoklamal. A zlínský gólman podržel svůj tým i při vyloučení Balaštíka.

Když už to vypadalo, že se v utkání bude prodlužovat, tak 75 sekund před koncem základní hrací doby rozjásal tribuny Zámorský. Při závěrečném tlaku Sparty se Berani ubránili a hostům nepomohla k bodovému zisku ani závěrečná power play znásobená vyloučením Horáka.

PSG Zlín - HC Sparta Praha 6:5 (1:4, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Tesařík (Honejsek, Holík), 21. Honejsek (Čajánek), 23. Balaštík (Leška, O. Veselý), 25. Leška (O. Veselý), 26. F. Čech, 59. Zámorský (Leška) - 5. Pilař (P. Ton), 9. Rolinek (J. Hlinka, P. Ton), 18. Švrček (Krejčík), 19 Pilař (J. Hlinka, Klimek), 38. Pech (Kubát, Krejčík). Rozhodčí: Pešina, Kalivoda - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:3. Diváci: 5150.

Zlín: Horčička (19. Štůrala) - Marušák, Horák, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, F. Čech - Honejsek, Čajánek, Köhler - Ondráček, Melenovský, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Sparta Praha: Král (26. Pöpperle) - Pilař, Krejčík, Švrček, Kubát, Sičák, Philipp, Gřegořek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Juraj Jurík (Zlín): "Utkání bylo dramatické, vývoj se přeléval z jedné strany na druhou. Tým se semknul a tohoto vítězství proti celku, jakým je Sparta, si moc vážíme. Brankář Tomáš Štůrala chytil příležitost za pačesy a jeho výkon nám pomohl k obratu. V závěru jsme byli šťastnější. Za průběh a bojovnost jsme si výhru zasloužili."

Zdeněk Moták (Sparta): "Lehce nabytý náskok jsme lehce pozbyli. Obrat přikládám slabé koncentraci ve druhé třetině, do níž jsme vstoupili špatně a domácí po zásluze potrestali naše chyby. Potřebovali jsme, aby si Tomáš Pöpperle odpočinul, proto jsme poslali do branky Tomáše Krále. To se nám ale bohužel nevyplatilo, neboť ostatní hráči mu nepomohli. Byl to zápas plný střetů, dobrých akcí a s kvalitní diváckou kulisou."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy