Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Litvínov veze z Vítkovic výhru z prodloužení

Ostrava - Hokejisté Vítkovic si připsali pátou porážku z posledních šesti zápasů. Ostravané tak nenavázali na úterní výhru nad posledním Chomutovem (8:3). Zápas rozhodl v čase 61:12 útočník Robin Hanzl a Severočeši se radovali ze čtvrtého vítězství za sebou.

Utkání Vítkovice - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Utkání sice začalo ve svižném tempu, ale diváci se v ostravské ČEZ Aréně dlouho nudili. První vzrušení jim připravili až v 10. minutě přihrávající domácí Valčák a střílející Kolouch. Ten ale přihrávku trefil velmi špatně a Francouze vůbec neohrozil. Gólu se diváci nedočkali ani v téměř čtyřminutové přesilovce Litvínova, který si nevypracoval žádnou střeleckou pozici.

O nic lépe se ale nevedlo v početní výhodě ani domácím v úvodu druhé části, kdy minul odkrytou Francouzovu branku bek Barinka a v další šanci i Svačina. "Střílel jsem to přes obránce, ta šance nebyla tak jasná, jak to možná vypadalo z tribuny," popsal Svačina. Litvínov si první velkou šanci vypracoval ve 24. minutě. Proti osamocenému Trávníčkovi se ale vytáhl gólman Dolejš. Po Slobodově zaváhání získal puk hostující Jurčík a jeho dělovka z mezikruží minula branku.

Krátce poté, co se utkání přehouplo do druhé poloviny, si vzal slovo domácí kapitán Burger. Dva jeho pokusy zlikvidoval pohotový Francouz, třetí rána šla těsně nad branku. Čekání na gól utnul v 37. minutě nejzkušenější litvínovský hráč Ručinský, který v oslabení sebral domácím puk, snadno projel do útočného pásma a švihem nad lapačku otevřel skóre. Zároveň se sedmou brankou v sezoně ujal vedení ve střelecké tabulce Litvínova.

Také ve třetí části hosté vsadili na poctivou defenzivu, naopak Vítkovicím se přestalo dařit v přechodu do útoku. K vidění tak bylo minimum šancí. A co prošlo, bezpečně lapil Francouz. Třetí nulu v sezoně přesto neudržel. V osmé přesilovce Vítkovic jej s pomocí teče ležícího obránce překonal Svačina a poslal utkání do prodloužení. "Přesilovka bez brankáře, to byl super tah. Byla to asi poslední šance, jak je přečíslit. Měli naše přesilovky výborně pokryté a přečtené. Trenér tam poslal Strapáče, který odvedl perfektní práci před brankou," komentoval závěr utkání Svačina.

V prodloužení domácí brankou obkroužil Hanzl a prostřelil Dolejše. "Dělba bodů je nakonec asi zasloužená. Ve druhé třetině nás Vítkovice přestřílely, na konci jsme udělali takový hloupý faul, který domácí potrestali vyrovnáním. Nakonec máme body dva, takže jsme spokojení," uzavřel Ručinský. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Litvínov

HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 56. Svačina (Roman, Sloboda) - 37. Ručinský, 62. Hanzl (Trávníček). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8. Využití. 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 117.

Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Kovář, Stehlík, Pastor, M. Hruška, Barinka, Bail - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, E. Němec, Húževka - Vandas, Burger, Szturc - Šedivý, Valčák, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Litvínov: Francouz - Zeman, Stříteský, Chaloupka, Gula, Kousalík, Posmyk - Ručinský, Hübl, Jánský - Trávníček, Hanzl, Martynek - J. Černý, Piroš, Majdan - R. Pšurný, Jurčík, Písařík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Peter Oremus (Vítkovice): "Realizace našich šancí v dnešním utkání byla velice slabá. A to je důvod, proč máme dnes jenom jeden bod. V přesilovce pět minut před koncem už nebylo na co čekat, proto jsem si vzal oddechový čas a odvolal brankáře."

Radim Rulík (Litvínov): "Věděli jsme, že se minulý zápas domácím mimořádně povedl. První třetina nebyla moc o šancích, v druhé nás domácí přitlačili, ale zvládli jsme to především díky brankáři Francouzovi. Ač jsme nebyli lepší, podařilo se nám v ní dát branku. Jsem rád, že nás ta vyrovnávací branka nepoložila a dokázali jsme v prodloužení získat druhý bod."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy