Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice přejely marný Chomutov, debut snů zažil mladík Němec

Ostrava - Dva góly extraligového debutanta Erika Němce pomohly hokejistům Vítkovic k drtivé výhře 8:3 nad Chomutovem. Němcův útok s Peterem Húževkou a Petrem Strapáčem obstaral úvodní čtyři góly, a postaral se tak o ukončení série čtyř vítkovických proher. Severočeši po odevzdaném výkonu venku utrpěli už devátou prohru po sobě.

Utkání Vítkovice - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Šňůra porážek vyvolala v sestavě Vítkovic hotové zemětřesení, pohromadě zůstal jen první útok a rošády se domácím nad očekávání vyplatily. Chomutovský záměr o perfektní defenzivu se už během první části zbortil jako hrad z písku. Přestože hosté začali vcelku aktivně, vyrovnaná partie trvala jen sedm minut: pak po vyhraném Húževkově vhazování od modré čáry napřáhl Pastor a po čistém průstřelu v úvodní vítkovické přesilovce se mohl radovat ze své první extraligové branky.

Koncepce Pirátů vzala za své. Směrem dopředu to ještě šlo, ale v defenzivě to hostům pořádně skřípalo. Brankář Růžička ve 12. minutě neudržel mezi betony Strapáčovu dorážku, puk mu vypadl za záda a tam ho snadno doklepl do sítě debutant Němec. Hned v příštím střídání hosté selhali při hlídání Němce ve středním pásmu a sólo na Růžičku zakončil s ledovým klidem ranou nad vyrážečku. "Chtěl jsem mu to dát mezi nohy, ale ujelo mi to jinam. Štěstí," přiznal Němec.

Chomutov se zdál být smířený s porážkou. K chabé defenzivě přidal i nedisciplinovanost a šňůrou pěti vyloučení v rozmezí pěti minut prakticky pohřbil šance na dramatizaci vývoje. Domácí v úplném poklidu navýšili skóre Stehlíkem, který prudkým příklepem prostřelil Růžičku. Při hře čtyři na čtyři dala chomutovská obrana přebytek prostoru Burgerovi a ten pod Růžičkovým betonem procedil puk do sítě popáté. "První třetina rozhodla. Dali jsme tři góly, a tím je položili. Pak už jsme hráli v pohodě," pochvaloval si Němec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Víktovice - Chomutov

Vítkovice se v uvolněném tempu prostřílely k rekordnímu výsledku sezony. Huna dal před jedenácti dny Chomutovu hattrick a skóroval i dnes, když zblízka pokořil Růžičku pošesté. První branky sezony se dočkal i Šedivý a až pak ke slovu přišli i hosté. Dolejš si nechal vypadnout z lapačky Šulákovu střelu a devět minut před koncem se připravil o čisté konto, pak se dělovkou nemýlil Hruška. Domácí však bleskově kontrovali Vandasem, který zblízka zasunul puk za Růžičku, ale konečný účet stanovil v přesilovce chomutovský Hřebejk.

"Bylo to strašidelné. Myslel jsem, že už nemůžeme padnout níže, ale asi to ještě jde. Tomu jednomu fanouškovi, co za námi tady přijel, jsme hokej asi pěkně zhnusili," řekl chomutovský útočník Tomáš Divíšek.

HC Vítkovice Steel - Piráti Chomutov 8:3 (3:0, 2:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 7. Pastor (Húževka), 12. E. Němec (Strapáč, Húževka), 15. E. Němec (Strapáč), 30. Stehlík (Húževka, E. Němec), 32. Burger (Vandas), 46. Huna (Svačina, Roman), 51. Šedivý (Valčák, Kolouch), 55. Vandas (Burger) - 51. Šulák (Sikora, Šagát), 54. D. Hruška (J. Straka, Hřebejk), 59. Hřebejk (Pulpán, J. Straka). Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6, navíc Burger (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3 248.

Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Kovář, Pastor, Stehlík, M. Hruška, Barinka, Bail - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, E. Němec, Húževka - Vandas, Burger, Szturc - Šedivý, Valčák, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Chomutov: M. Růžička - Rutta, Pulpán, Novák, Trefný, Krstev, Šulák, Mrázek, Bartejs - Balej, Divíšek, Kubinčák - D. Hruška, J. Straka, Bartečko - Hřebejk, Šagát, Sikora - Kämpf, Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Roman Šimíček (Vítkovice): "Počátek zápasu, kdy jsme udělali pár chyb, byl takový nemastný, neslaný. Pak jsme ale převzali opratě, konečně nám to tam začalo padat. Co jsme vystřelili na bránu, to tam spadlo. Ale zápas nebyl jednoduchý, protože jsme věděli, že to musíme zvládnout. Proto musím poděkovat klukům, že podali stoprocentní výkon na všech postech. Jsem rád, že to vyšlo i mladému Eriku Němcovi, kterého jsme vytáhli z Havířova, a tu šanci uchopil za pačesy."

Robert Kaše (Chomutov): "Už několikátý zápas za sebou, kdy dostaneme hrozně moc gólů. Hráči nejsou ochotni přinést nějakou oběť. Chceme do zápasu jít s tím, že nedostaneme moc gólů, že se budeme snažit hrát na 0:0, ale po hrubých individuálních chybách pak nejsme schopní splnit to, co chceme hrát. Vítkovice nás přejely podruhé v krátké době a je vidět, že momentálně jsme na dně."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy