Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta může utéct na čele, v cestě stojí Kometa

Praha – Úterní hokejový program nabídne čtveřici extraligových utkání, z toho tři dohrávky a jednu předehrávku. Sparta může v duelu s Brnem navýšit své vedení v tabulce již na deset bodů. Od druhého Hradce Králové dělí nyní Pražany sedm bodů, Mountfield má však odehráno o jedno utkání víc. Co napravovat mají po debaklu 2:6 v Karlových Varech Pardubice, které přivítají Plzeň. 

Vítkovice – Chomutov 17:00     

Předehrávku 33. kola obstarají Vítkovice s Chomutovem, který je venku s pěti body z 12 zápasů nejslabším týmem soutěže. Domácí pokračují v turbulencích na výsledkové linii. Sérii výher teď vystřídala šňůra čtyř porážek, ve které se svěřenci Petera Oremuse vzmohli na jediný bod, a nebezpečně se znovu přiblížili pásmu účasti v play-out.

Oba soupeři zkříží hokejky opět po 11 dnech. Ostravané v polovině listopadu deklasovali Severočechy na jejich ledě 7:2. "Z toho zápasu vůbec vycházet nebudeme; co bylo před Libercem, jsme zapomněli a jedeme od nuly. Pracujeme hlavně na kompaktnosti celé pětky," doplnil Turek.

Pardubice – Plzeň 18:00

Pardubice v rámci 23. kola změří síly s Plzní a chtějí se rehabilitovat za výkon v Karlových Varech. "Všichni do jednoho se musíme nad sebou zamyslet, to nebyl extraligový hokej," prohlásil bek Jiří Vašíček. "Nejvíce špatně byl přístup, domácí šli za body mnohem víc. My jsme chtěli hrát chytrý a technický hokej a podle toho to také dopadlo. Už jsme si k tomu něco řekli, s takovým výkonem jsme nemohli být spokojení," doplnil kouč Zdeněk Venera.

Jeho tým nyní čeká série tří domácích utkání, ale s velmi těžkými soky - po Plzni přijedou Třinec a Sparta. "Věřím, že se na ty zápasy dokážeme maximálně zmobilizovat a vytěžit co nejvíce bodů," poznamenal Venera. "S Plzní se budeme snažit hodně bránit, určitě lépe než včera. Máme to s našimi výkony jako na houpačce. Snad to bude zítra ten zápas, kdy budeme bránit dobře a podstatně zodpovědněji," řekl Venera.

Plzeň dobře vnímá výsledkové výkyvy domácích. "My tu houpačku měli v podstatě celou první čtvrtinu. Teď se nám ale daří bodovat a tu sérii chceme prodloužit, i když je jasné, že Pardubice budou chtít zapomenout na zápas ve Varech a nastoupí se zvýšenou bojovností. Bude to tak jako obvykle o první třetině, tak snad se nebudeme vozit na kolotoči jako při posledních zápasech, co jsme tam hráli," řekl s úsměvem kouč Milan Razým.

Slavia – Liberec 18:15

V posledním souboji 21. kola se střetnou Slavia a Liberec. Pražané potřebují zapracovat na svém postavení v desítce, neboť po čtyřech porážkách v řadě mají na jedenácté Severočechy už jen šestibodový náskok. "Musíme týmy kolem nás porážet, jestli chceme zůstat tam, kde chceme být. Chce to být produktivní a soustředit se na obranu," podotkl nejproduktivnější útočník Slavie Jaroslav Bednář.

Liberec potřebuje začít sbírat body i v soupeřových arénách. Z celkem 30, které mají na kontě, jich Bílí Tygři vybojovali pod Ještědem 22 a venku jen osm. "Sami víme, že hlavně ve venkovních zápasech máme velké rezervy. Je potřeba se pohybovat jako například v utkání na Kladně a budeme vyhrávat více zápasů než dosud," věří kapitán Petr Nedvěd.

Sparta – Kometa Brno 18:30

Sparta uzavře s Brnem 22. kolo a do utkání půjde v dobrém rozpoložení, k němuž přispívá nejen série čtyř zápasů bez bodové ztráty, ale také nedělní úspěch v derby proti městskému rivalovi Slavii (3:0). "Se Slavií jsme odehráli dobré utkání, hráli jsme velice dobře z obrany a byl to tuhý boj. Před vynikající kulisou se nám podařilo vyhrát a velkým pozitivem byla i nula pro Tomáše Pöpperleho," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Kometa vyšla po úspěšném předcházejícím tažení v posledních dvou kolech bodově naprázdno. Kouč Vladimír Kýhos sice v neděli v Třinci pozměnil útočné řady, výsledek se ale nedostavil. "Chtěli jsme něco změnit. Vrátili jsme se k osvědčenému složení z úvodu sezony. Náš výkon nebyl špatný. Momentálně se ale trochu trápíme v koncovce," přiznal Kýhos. 

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž před utkáním extraligy Sparta Praha - Kometa Brno
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články