Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Litvínov pod vedením Rulíka a Hořavy konečně zabral

Litvínov - Hokejisté Litvínova poprvé pod vedením nové trenérské dvojice Radim Rulík, Miloslav Hořava porazili Pardubice 5:1, a ukončili tak sérii osmi porážek. Východočeši sice dokázali po 234 minutách vstřelit branky, přesto si připsali čtvrtou prohru za sebou.

Radim Rulík na střídačce Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

V sestavě domácích se poprvé na Stadionu Ivana Hlinky představili útočníci Jánský a Rosa, úplně poprvé nastoupil bek Posmyk, kterého klub získal formou střídavého startu z Českých Budějovic.

Severočeši ale nezačali moc dobře. Hned v úvodu si zpoza branky vybruslil Nosek, ale bekhendovým pokusem Francouze nepřekonal. Následovala Benákova střela švihem od modré, ale domácí brankář se opět vyznamenal. V páté minutě se řítil na domácího brankáře Tybor, byl faulován a rozhodčí nařídili trestné střílení, které ovšem hostující hráč neproměnil.

V další hostující šanci byl Číp, ale Francouz opět skvěle zakročil, a tak přišla řada na Severočechy. Po pěkné kombinaci se z dorážky prosadil Rosa a poslal domácí do vedení. Zvýšit vedení mohl uzdravený Zeman, ale jeho dvě tvrdé střely od modré Salfický zneškodnil.

V úvodu druhé části byli opět aktivnější hosté, ale své šance nedokázali přetavit ve vyrovnávací trefu. Ve 28. minutě měl na druhé straně v oslabení dobrou příležitost Hübl, poté i jeho parťák Lukeš, ale Salfický si s jejich pokusy výtečně poradil. Stále aktivnější byly Pardubice. Kousal stál u pravé tyčky a vehementně dorážel puk za Francouze, ten však měl svůj beton na správném místě.

Ve 33. minutě vystřelil Hübl z pravého křídla, Salfický puk vyrazil pouze před sebe, kde číhal Jánský a pohotovou dorážkou poslal Vervu do dvoubrankového vedení. Prosadila se tak i druhá útočná posila Severočechů.

Třetí část byla na branky nejpovedenější. Ve 42. minutě se Šlégr po návratu z trestné lavice ihned zapojil do útoku, napřáhl na modré a propálil vše, co mu stálo v cestě. Připsal si tak první gól po svém návratu k aktivní kariéře.

Za pouhých 48 vteřin švihem pokořil hostujícího brankáře Hübl a zvýšil již na 4:0. Až poté se branky dočkali hosté, když aktivně hrající Tybor prostřelil Francouze, snížil a ukončil dlouhé čekání týmu kouče Venery na vstřelený gól. Poté mohl pardubický štírek přidat i druhý gól, ale zblízka nedokázal puk zvednout nad beton domácího brankáře. Skóre uzavřel v 54. minutě Lukeš, který tvrdou střelou trefil horní roh Salfického branky.

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Rosa (Hanzl, Ručinský), 33. Jánský (Hübl), 42. Šlégr (Trávníček, Piroš), 43. Hübl (Lukeš), 54. Lukeš (Hübl) - 45. Tybor (Gregorc, Starý) Rozhodčí: Kalivoda, Turčan - Bádal, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:4. Bez využití. Diváci: 4 884.

Litvínov: Francouz - Šlégr, Gula, Pavlík, Zeman, Posmyk, K. Černý, od 57. min. navíc Kokeš - Jánský, Hübl, Lukeš - Rosa, Hanzl, Ručinský - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Jurčík, J. Černý. Trenéři: Rulík a M. Hořava.

Pardubice: Salfický - Píša, V. Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Marha, Somík - Cetkovský, T. Nosek, T. Zohorna - Radil, Kousal, Tybor - Lenc, Číp, Starý. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Radim Rulík (Litvínov): "Pardubice byly v úvodu aktivnější a měly hodně šancí. Naštěstí jsme první branku vstřelili my, což bylo důležité. Podržel nás brankář a neinkasovali jsme v oslabení, to byl klíč k úspěchu. Jsme rádi, že jsme to ve třetí třetině brankově potvrdili a zvítězili."

Zdeněk Venera (Pardubice): "Budu stručný. Byla to lekce z produktivity. Tak jako v minulých zápasech hrajeme hrajeme, ale chybí nám agresivita před brankou. Měli jsme trestné střílení, ale ani z toho jsme se neprosadili. Musíme na tom zapracovat, protože naše produktivita je mizerná."

Zdroj
ČTK, ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články