Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zlín přehrál trápící se Liberec, Horčička vychytal nulu

Zlín - Hokejisté Zlína porazili Liberec 3:0 a prvním čistým kontem v sezoně se na tom podílel brankář Luboš Horčička. O branky vítězů se postarali Radim Tesařík, Petr Holík a Zdeněk Okál. Bílí Tygři venku prohráli pošesté za sebou.

Zlín šel do vedení v první přesilovce. Tesaříkovi stačilo vložit hokejku do parádní přihrávky Honejska a skóroval do odkryté branky. Gólman Melicherčík se proti jeho střele nestihl přesunout. Zlín si aktivním pohybem vytvářel šance a Melicherčík si tak na nedostatek práce nemohl stěžovat.

Další gól přidali domácí po polovině úvodní třetiny. Holík si drzým brejkem vynutil faul Čakajíka a z nařízeného trestného střílení Melicherčíka si vychutnal. Před pauzou Zlín ještě ubránil několik výpadů Liberce a brankář Horčička si až v této fázi hry připsal několik zákroků.

V prostřední části si Zlín bezpečně hlídal náskok. Po dvou ubráněných oslabeních se v pohledné akci po přihrávce Lešky dostal do šance Veselý, ale tísněný protihráčem nezakončil. V závěru třetiny Bílí Tygři vystrkovali drápky, ale pozorně chytající Horčička změnu skóre nepřipustil.

V poslední dvacetiminutovce měli více ze hry Zlínští, jejichž snahu korunoval třetím gólem v závěru třetiny Okál. Liberec si výraznější šance nevytvořil. Pokud se Severočeši dostali k zakončení, tak jim v cestě stál Horčička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Liberec

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Tesařík (Honejsek, Čajánek), 13. Holík z trestného střílení, 57. Okál (Kubiš, Kotvan). Rozhodčí: Šír, Minář - Bryška, Barvíř. Vyloučení: 5:5, navíc Ulrych (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3867.

Zlín: Horčička - Marušák, Kotvan, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Honejsek, Čajánek, Kubiš - Okál, Melenovský, Holík - Ondráček, P. Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Liberec: Melicherčík - Hunkes, Čutta, Voráček, Výtisk, Ulrych, Čakajík, Šimek - Urban, P. Nedvěd, Valský - Bartek, Vampola, Bulík - Pospíšil, Filippi, Bulíř - Jass, Zacha, Víšek. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Juraj Jurík (Zlín): "Těžili jsme z první třetiny a připravovali na se na druhou, která bývá z naší strany bolavá. Zvládli jsme ji a v poslední třetině jsme si výsledek pohlídali, za což si body zasloužíme. V domácích zápasech chceme napadat. Dnes nám herní styl Liberce sedl. Vyvarovali jsme se hluchých míst. Nehráli jsme špatně ani proti Spartě, ale dnes jsme dali góly. Petr Holík je mladý hráč a čekáme od něj víc. Musí obhájit svoji loňskou nadprůměrnou výkonnost, což je těžší. Už to není neznámý hráč a když jeho forma kolísá, tak jej nabádáme, aby zjednodušil hru. Dnes odehrál dobrý zápas. Snad jeho forma bude gradovat, dnešní gól mu pomůže a zařadí se ke klíčovým hráčům."

Milan Černý (Liberec): "Důvody proč jsme nevyhráli jsou dva. První třetina byla špatná a během celého utkání jsme nehráli dobře přesilovky. Přijeli jsme hrát zodpovědně dozadu. Měli jsme představu, že utkání odehrajeme na minimum obdržených branek a že rozhodneme v přesilovkách. Nebyli jsme dnes ale nebezpeční a navíc je potřeba vyzdvihnout dobrou obranu Zlína."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články