Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Navrátilec Šlégr v Litvínově nepomohl, Třinec napravil výprask

Litvínov - Hokejisté Litvínova prohráli s Třincem 1:3. Severočechům při svém prvním startu v sezoně nepomohl k bodovému zisku ani bek Jiří Šlégr. Domácí sice vedli, ale Oceláři ve druhé polovině duelu skóre otočili. "Jirka nehrál špatně, hrál dobře. Nic nezkazil, bylo to dobré," pochválil člena Triple Gold Clubu domácí trenér Vladimír Jeřábek.

Úvod střetnutí patřil Litvínovu, ale závaru před Hrubcovou brankou nedokázali Piroš s Hüblem využít. Následovala střela Stříteského od modré, ale Hrubec svůj tým podržel. Poté přišla hluchá pasáž hry, do níž zapadli i diváci, takže na stadionu občas bylo ticho jako v kostele. Až v závěrečné minutě úvodní třetiny se skvěle předvedl Francouz, jenž výtečně zakročil proti Polanskému.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, kteří v početní výhodě zatlačili Severočechy do defenzivy, ale vedoucí branku nevstřelili, a tak se radovali na druhé straně Litvínovští. V dvojnásobné přesilové hře napřáhl od modré čáry Kousalík a kotouč propadl Hrubcovi pod rukou za brankovou čáru.

Poté mohl zvýšit skóre Hübl, ale jeho střelu švihem třinecký brankář lapil. V polovině utkání byli domácí opět v úzkých a koledovali si o vyrovnání, které nakonec i přišlo ve 32. minutě z hole Rufera, který mohl v poklidu zacílit z mezikruží.

O chvilku později předvedl divákům parádní bodyček Zeman, který si vyšlápl na snajpra Růžičku a poslal ho k ledu.  "Někdy to jde, stačí, když si ten útočník špatně najede... Pro lidi to určitě je hezké, ale radši bych bral tři body místo bodyčku. Když mě nebolí záda, tak se to někdy snažím zahrát," smál se Zeman. V závěru prostředního dějství našel Hanzl Martynka, ten však poloprázdnou branku netrefil.

Hned v úvodu třetí části mohl skórovat Adamský, ale jeho pokus bravurně zneškodnil Francouz. Poté Zeman dvakrát pálil od modré, ale branka z toho nebyla, a tak se na druhé straně z ojedinělé akce ocelářů trefil po krásném Galvasově pasu Marek Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Třinec

"Otevřel se mi prostor jít do útoku, tak jsem toho využil a poté jsem viděl volného mladého Růžu, tak jsem mu to tam hodil a naštěstí to prošlo až k němu a ten měl před sebou prázdnou branku," popal Galvas rozhodující gólovou akci.

Verva následně vrhla všechny síly do útoku, jenže jí to nebylo nic platné - všechny pokusy zastavila třinecká obrana v čele s výborným Hrubcem. Domácí ještě zkoušeli vabank s hrou bez brankáře, ale Lukeš chyboval v rozehrávce a Bonk vstřelil třetí branku Ocelářů.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. Kousalík (V. Hübl) - 32. Rufer (Ostřížek), 50. Marek Růžička (Galvas), 59. Bonk. Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 4037.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Pavelka, Stříteský, Zeman, Pavlík, Šlégr - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Rapáč, Piroš, Ručinský - Jurčík, J. Černý, R. Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Třinec: Hrubec - Galvas, Hrabal, Linhart, Roth, Kania, Krejčí, Zíb - Martin Růžička, Bonk, Rufer - Gorškov, Polanský, Adamský - Ostřížek, Marek Růžička, Varaďa - Zagrapan, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Marek.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Nemáme žádný bod. Měli jsme přitom v utkání nejvíce 'gólovek' ze všech zápasů. Chyby v obraně jsme také nedělali. Bohužel tou největší byla branka na 1:2. Z tlaku jsme měli dát branky, kdy jsme mohli odskočit. Hrozně jsme odehráli přesilovky. To rozhodlo. Přesto jsme s Třincem odehráli dobrý zápas."

Jiří Kalous (Třinec): "Pro nás jsou to nesmírně cenné tři body. Minulý zápas (na Spartě) se nám hrubě nepovedl. Sám jsem byl zvědav, jaké to na nás zanechalo následky. Utkání jsme zvládli především výsledkově. Herně to stále nebylo ono. Skvěle chytal brankář a dovedl nás k tříbodovému vítězství."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články