Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň otočila duel v Brně, dvěma góly pomohl Pletka

Brno - Hokejisté Komety Brno prohráli na domácím ledě s Plzní 1:4. O výsledku rozhodla druhá třetina, v níž sice šli Brňané do vedení, ale Plzeň hlavně zásluhou první útočné řady Martina Straky výsledek rychle obrátila. Dvěma góly a jednou asistencí se v dresu vítězů blýskl útočník Václav Pletka. Brňané prohráli podruhé na vlastním ledě a po čtyřech zápasech vyšli bodově naprázdno.

Utkání Brno - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Útočněji hrající Plzeň svého protivníka hned od úvodních minut trápila důrazem v osobních soubojích, dravostí i agresivitou. Hned po ztrátě kotouče napadala protivníka, jenž zápolil se založením útočné akce. I když měla Plzeň tlak, střelecky se proti pozornému Trvajovi neprosadila. Brňané se jen pomalu dostávali do tempa, chyběla jim větší rychlost i přesnější kombinační souhra. Pokud se dostali do koncovky, vedli si stejně jako jejich soupeř a brankáře Machovského ničím nepřekvapili.

Po bezbrankové úvodní třetině dopomohla Kometě k otevření skóre hned v úvodu druhé třetiny přesilovka. Střelu obránce Jana Hanzlíka stačil plzeňský brankář pouze tečovat a kotouč přes něj přeletěl do sítě. Aktivní Plzeň na náskok soupeře rychle zareagovala a po dvou chybách domácích zadáků otočila dvěma góly během jediné minuty výsledek. Nejdříve obránci Komety nechali volný prostor najíždějícímu Martinu Strakovi, který vyrovnal. Vzápětí po špatné rozehrávce Novotný místo přihrávky spoluhráči přesnou ranou do horního růžku zaskočil Trvaje.


Brňané sice dřeli, hráli však hodně křečovitě. Z brejků se dostávali do šancí, ale v koncovce jim chyběla přesnost. Před druhou přestávkou zaútočil z levé strany Pletka a jeho střela proklouzla Trvajovi mezi chrániči do sítě.

Brňanům se nepodařilo v poslední části zopakovat zvrat, který se jim povedl třemi góly v pátečním duelu ve Zlíně. Důrazně hrající Plzeň naopak zúročila svůj tlak a Pletka přidal čtvrtý gól. Nalomená Kometa nevyužila ke korekci výsledku ani téměř minutovou přesilovku pět na tři.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Jan Hanzlík (Čermák, H. Zohorna) - 24. Martin Straka (Pletka, Slovák), 25. Novotný (J. Sýkora), 38. Pletka (Duda), 46. Pletka (Martin Straka). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Jindra, Skopal. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 6895.

Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Jan Hanzlík, D. Nosek, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Jenyš, Čermák, J. Káňa II - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Dočekal, Němec, Burian - H. Zohorna, Raška, Holec. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Plzeň: Machovský - Slovák, Jiří Hanzlík, Mozík, J. Jeřábek, Dan Růžička, Boháč - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Kašpařík, Vlasák - Novotný, T. Sýkora, J. Sýkora - Dvořák, Lev, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Karel Beran (Brno): "Soupeř byl na nás velice dobře nachystaný. Za stavu 1:0, kdy jsme dali rychlou branku, jsme udělali dvě laciné chyby. Plzeň nás hned potrestala a otočila výsledek. Za stavu 1:3 jsme ještě měli nějaké šance, které jsme neproměnili. To rozhodlo o výsledku zápasu. Ve třetí třetině si už Plzeň výsledek pohlídala. Soupeř měl dobře organizovanou obranu. Možná se zdálo, že nám docházely síly. Nebylo to tak, jenže když máme útočit a soupeř párkrát vyhodí kotouč, síly ubývají."

Michal Straka (Plzeň): "Snažili jsme se o útočný hokej a být po celý zápas aktivní, což se nám vyplatilo. V Litvínově jsme sice hráli podobně, měli řadu šancí, ale nedávali góly. Dnes jsme se konečně prosadili. Občas jsme propadli, s šancemi Brna si však poradil brankář Machovský. Pouze nás v závěru za stavu 4:1 mrzí, že jsme se nechali zbytečně vyloučit. Kdyby Kometa využila přesilovku pět na tři, zápas by ještě zdramatizovala. Z toho se musíme poučit. Vyhráli jsme zaslouženě."  

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články