Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Neporažená Slavia přejela Zlín, zářil tahoun Bednář

Praha - Slavia deklasovala Zlín poměrem 6:0, nadále zůstává jediným neporaženým týmem v soutěži a je první v tabulce. Na výhře domácích se dvěma góly podíleli Jaroslav Bednář a Michal Poletín, gólman Dominik Furch udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Radost hokejistů Slavie
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Zlín se v české metropoli představil bez kapitána Čajánka a distancovaného obránce Zámorského. Poprvé v sezoně se v brance představila plánovaná jednička Horčička, který ale na svou premiéru nebude rád vzpomínat. Necelé tři tisíce diváků se v O2 areně nejprve nudily a na první vzruch si musely počkat až do úvodní přesilovky. Zlín ale Kovaříkovo vyloučení nepotrestal a poté v rozmezí 85 sekund dvakrát inkasoval. Skóre otevřel Poletín, následně se prosadil Bednář.

Pražané se mohli uklidnit a čekat na šance, které přicházely. V závěru první části mohl vedení Slavie zvýšit Klhůfek, ale Horčičku nepřekonal stejně jako ve 22. minutě po přečíslení dva na jednoho Sklenář. Hosté mohli v početní výhodě snížit, ale pozorného Furcha pokořit nedokázali. A ve druhé polovině druhé třetiny pak zápas definitivně ztratili.

Nejprve využili Valentovu hrubou chybu Růžička s Poletínem a o 83 sekund později prostřelil Horčičku sekundu po skončením přesilovky Kadlec. Tím zápas skončil i pro Horčičku, místo kterého nastoupil Kašík. I jeho čekala premiéra a nezačala moc dobře. Ještě než si stihl připsat první zákrok, kapituloval. Na 5:0 zvýšil po rychlém protiútoku Micka.

Poté mohl snížit Okál, v samostatném nájezdu ale Furcha nepřekonal, a tak udeřila opět Slavia. I díky řadě zákroků Kašíka sice hosté přežili oslabení ve třech, sekundu po návratu prvního potrestaného na led ale přesně zamířil Bednář a připsal si sedmý gól v sezoně. Zápas tak byl po 40 minutách rozhodnutý a oba týmy jej už jen dohrály.

HC Slavia Praha - PSG Zlín 6:0 (2:0, 4:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Poletín (Stránský, Skokan), 13. Bednář (Klhůfek), 29. Poletín (V. Růžička ml.), 30. Kadlec (Bednář, P. Jelínek), 32. Micka (Wharton), 38. Bednář (Stránský). Rozhodčí: Horák, Pešina - Flegl, Štofa. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 2934.

Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, Knot - Bednář, P. Jelínek, Tomica - Žejdl, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Klhůfek, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Zlín: Horčička (30. Kašík) - Marušák, Valenta, Matějček, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, Kubiš - Honejsek, Holík, F. Čech - Okál, Melenovský, Köhler - Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vladimír Růžička (Slavia): "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř a že nepadá moc branek. Byli jsme rádi, že jsme v první třetině dali dva góly a pak jsme si zápas pohlídali. Soupeř nějaké šance měl, ale náš brankář je pochytal. Třetí třetina se už jen dohrávala."

Rostislav Vlach (Zlín): "Zápas se nám nepovedl. Slavia byla jednoznačně lepší, hlavně v koncovce. Zaslouženě vyhrála, my jsem se trápili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články