Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Karlovy Vary na druhý pokus pod novým koučem vyhrály

Karlovy Vary - Západočeši tak pod nově dosazeným koučem Karlem Mlejnkem i ve druhém utkání po sobě bodovali a vůbec poprvé v sezoně vyhráli za tři body. Energie udělala zásadní krok k vítězství 5:1 nad Liberecem povedeným nástupem - už v polovině první třetiny vedli domácí 2:0.

Energie začala o poznání aktivněji než v předchozích domácích zápasech. Otevřít skóre již v první minutě mohla dvojice Doležal - Vlach, ale Vlach těsně minul libereckou branku. V páté minutě se již domácí radovali. Po přihrávce Balána procedil puk pod Schwarzovými betony Kytnár.

V 10. minutě daroval Energii druhou branku právě gólman Schwarz, který puk od mantinelu rozehrál přímo na hokejku Koblasy a pro něj již nebylo problémem zvýšit. Po obdržené brance vystřídal Schwarze Melicherčík. O několik vteřin později při dorážce Barteka udržel brankář Závorka svým famózním zákrokem dvoubrankové vedení domácích.

Druhou třetinu začali Bílí Tygři přece jenom aktivněji. Několik minut trvající tlak v obranném pásmu Západočechů však vážnější ohrožení domácí branky nepřinesl. Hokejovou lahůdku nabídla 34. minuta, kdy si Zucker po obhození Hunkese u mantinelu najel před Melicherčíka a pod jeho vyrážečkou potřetí zavěsil. Zvýšená aktivita hostí přinesla své ovoce ve 40. minutě, kdy po nahrávce Nedvěda snižoval bekhendovou střelou Valský.

Libereckou snahu s výsledkem něco udělat mařil výborný Závorka, který se zaskvěl zejména při samostatném úniku Pospíšila, když jeho střelu bez přípravy výborně vytěsnil mimo tyče. Tlak Tygrů však nahrával hráčům z lázeňského města k bleskovým kontrům. V 54. minutě po ideálním pasu Gulašiho ujel Zaťovič a svůj nájezd bez problémů proměnil. V závěru se hosté nechali v krátkém sledu vyloučit a Hovorka při dvojnásobné přesilovce v délce 54 vteřin pečetil výsledek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Liberec

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Kytnár (Balán), 10. Koblasa, 34. Zucker, 54. Zaťovič (Gulaši, Hovorka), 60. Hovorka (Zaťovič, Bičánek) - 40. Valský (Nedvěd). Rozhodčí: Šindler, Turčan - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 2457.

Karlovy Vary: Závorka - Bičánek, Grman, Drtina, Šmach, Gulaši, Parýzek - Zaťovič, R. Hruška, Hovorka - Doležal, Roman Vlach, Koblasa - Dlouhý, Kverka, Zucker - Kytnár, Balán, Flek - Tomeček. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Liberec: Schwarz (10. Melicherčík) - Hunkes, Derner, Voráček, Čakajík, Výtisk, Kolmann, J. Říha - Zacha, Nedvěd, Valský - Pospíšil, Filippi, Bulíř - Bartek, Bulík, Jass - Dušek, Vampola, Víšek. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Chtěl bych dnes obrovsky vyzdvihnout výkon našeho mužstva a práci všech hráčů, kterým musím poděkovat za předvedenou hru. Jsme rádi, že náš obětavý a disciplinovaný výkon z Plzně se nám podařilo přenést i před domácí publikum."

Milan Černý (Liberec): "Po zápase si vytýkáme, jak jsme špatně řešili situace jeden na jednoho, zejména u mantinelu v našem obranném pásmu. To byl zásadní rozdíl mezi námi a domácími. Byli jsme v této činnosti horší a z těchto situací jsme dostali i dvě branky. To byl zásadní rozdíl, který přivedl domácí k vítězství."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články