Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pardubice rozhodly derby s Hradcem v prodloužení

Pardubice - Východočeské derby po dvaceti letech a před vyprodaným hledištěm nakonec lépe zvládli hokejisté Pardubic. V utkání s Hradcem Králové dvakrát prohrávali, ale vždy dokázali srovnat skóre až na konečných 2:2 po základní hrací době. V prodloužení rozhodl obránce Václav Benák během přesilovky. Domácí zaznamenali všechny góly v početní výhodě.

Utkání Pardubice - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Po okraj naplněná pardubická ČEZ Arena se od úvodního vhazování bavila kvalitním extraligovým menu. Hradec měl lepší vstup do utkání a už ve třetí minutě se radoval díky pohotové dorážce Rouska. Pardubickou odpověď si vzal na starost kanonýr Sýkora, který v přesilovce rychlou střelou švihem vyrovnal.

I začátek druhé části patřil hostům. Při Červeného střele zachránila Pardubice tyč, poté Mertl v jasné šanci poslal puk těsně nad branku. Druhou část významně ovlivnily přesilové hry; rozhodčí rozdali hned osm dvouminutový trestů, po čtyřech na obě strany. A právě v početní výhodě se Mountfield prosadil. U zadní tyče zůstal zapomenutý Langhammer, který po přesném pasu zavěsil.

 Početní výhodou si poté pomohli i pardubičtí hokejisté. V závaru před Kantorem se nejlépe zorientoval Somík a na druhý pokus zametl kotouč za čáru. Při hře pět na pět se k vážnějším šancím oba týmy prokousávaly jen těžko, brankáři Kantor se Salfickým tak museli kontrolovat výhradně střely z větší vzdálenosti.

Třetí třetina se proměnila v čekání na velkou šanci, hráči si dávali pozor hlavně na defenzivu. Minutu před koncem měl rozhodnutí na hokejce Kudrna, ale nedokázal přehodit Salfického beton. Derby dospělo do napínavého prodloužení. V jeho polovině fauloval Škoda Píšu a již po osmi vteřinách přesilovky čtyři na tři rozhodl přesnou ranou do horního rohu branky Benák.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Mountfield Hradec Králové 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 9. P. Sýkora (Píša, Marha), 34. Somík (V. Kočí, Marha), 63. Benák (P. Sýkora, Marha) - 3. Rousek (Švihálek, Knotek), 31. Langhammer (Mikuš, Ptáček). Rozhodčí: Čech, Kalivoda - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Pardubice: Salfický - V. Kočí, Píša, Čáp, Benák, Vašíček, Gregorc - P. Sýkora, Marha, Somík - T. Zohorna, T. Nosek, Cetkovský - Radil, Kousal, Starý - Tybor, Číp, J. Veselý. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil - Dej, Mertl, Šimánek - Kudrna, Langhammer, L. Květoň - Tvrdík, Škoda, Červený - Švihálek, Knotek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Mountfield se ukázal jako velmi kvalitní soupeř, zejména jeho hra v defenzivě nám dělala problémy. Navíc měli hosté hodně šancí při protiútocích. V závěru třetí třetiny mohly vyhrát oba týmy, takže skóre bylo po šedesáti minutách spravedlivě vyrovnané. My jsme rádi, že jsme konečně hráli v prodloužení přesilovku a dokázali ji proměnit."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Viděli jsme zajímavý a celkem vyrovnaný zápas. V některých fázích jsme měli navrch my, v jiných Pardubice. Ve hře pět na pět to z naší strany bylo dobré. Už podruhé v sezoně jsme prohráli v prodloužení po gólu v oslabení, takže jen doufám, že to opravdu faul byl, já sám jsem to neviděl. Taková prohra totiž bolí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články