Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Českým Budějovicím hrozí konec v extralize, fanoušci protestují

České Budějovice - Město České Budějovice a místní hokejový klub stále řeší, zda se bude v tradiční baště českého hokeje i v příští sezoně hrát extraliga. Klub má smlouvu, podle které se musí při zápasech čepovat pouze pivo oficiálního partnera soutěže Radegastu, město ale pro extraligu v aréně uzavřelo kontrakt s Budvarem. Svůj názor už vyjádřili i fanoušci "Motoru", kteří vyšli na protestní pochod městem.

Demonstrace fanoujšků Českých Budějovic
zdroj: ČT sport

Hokej má v jihočeské metropoli více než osmdesátiletou tradici, budoucnost klubu je však zatím velmi nejasná. "Vůle, aby hokej v Českých Budějovicích zůstal, určitě je," tvrdí náměstek primátora Miroslav Joch. Majitelé klubu však už jednali s některými městy o přesunu extraligové licence, nejčastěji se hovoří o Hradci Králové.

Vedení města ale podle Jocha plánuje s představiteli klubu ještě jednat. "Schůzka s panem Schönem by se měla uskutečnit ve středu. Chceme zjistit, jestli žije alespoň teoretická naděje a zda je ochota posadit k jednomu jednacímu stolu zástupce města, budějovického Budvaru i HC," uvedl Joch.

Je nám líto, video expirovalo.
Budějovičtí fanoušci protestují proti stěhování hokejového klubu

Hlavní zprávy

Nejčtenější články