Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Patera: "Sezona vyšla, tak není důvod, abych končil"

Kladno - Hokejový útočník Pavel Patera byl téměř u všech velkých úspěchů českého hokeje od poloviny devadesátých let. Končit ale ještě nehodlá. Za Kladno bude hrát i v příští sezóně, na jejímž startu mu bude už 42 let.

Paterovu Kladnu se v letošní sezoně nadmíru dařilo. Podceňovaný tým dovedl jako kapitán do play-off, i když mužstvu popravdě výrazně pomohli v základní části hráči z NHL. Patera však byl po Jágrovi a Plekancovi nejproduktivnějším hráčem Rytířů. "Já si myslím, že ta sezona vyšla, a tak není důvod, abych končil. A takhle si prodlužuju dál mládí," žertoval Patera.

Pateru provázela po většinu kariéry nerozlučná spolupráce s Martinem Procházkou. Zatímco Procházka už kariéru uzavřel, Patera si prodloužil hokejový život minimálně o další rok. "Samozřejmě skončil Martin, a tak každého napadne, že je skoro nejvyšší čas. Ale já naštěstí pokračuju," říká kladenský kapitán.

I patnáct let po zlatém Naganu mohou fanoušci stále sledovat některé z olympijských vítězů i v české extralize. Nejlépe se v tomto ohledu mají právě na Kladně. Vedle Patery totiž kontrakt o rok prodloužil i obránce Libor Procházka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články