Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Zlín může na domácím ledě dovršit postup do finále

Zlín - Hokejisté Zlína mohou v úterý po osmi letech slavit postup do finále extraligy. Vítěz základní části vede po čtyřech zápasech semifinálové série play-off nad Třincem 3:1 a po dvou penaltových výhrách ve Slezsku se svěřenci Rostislava Vlacha vracejí k pátému utkání do domácího prostředí. Přímý přenos sledujte od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Zlín mezi nejlepšími čtyřmi kluby soutěže chyběl od "stříbrné" sezony 2004/05, ale letos dlouhý půst svým fanouškům splácí i s úroky a bez ohledu na konečný výsledek série s Třincem má jistý bronz. S tím už by se ale Valaši nyní nespokojili a proti Ocelářům touží proměnit jeden ze tří mečbolů. "Víme, že vyhráno pořád nemáme. Je třeba brát na zřetel, že oba zápasy v Třinci jsme se štěstím vyhráli po nájezdech a klidně to mohlo skončit i naopak. Musíme se zase plně soustředit na každé střídání," řekl zlínský asistent Juraj Jurik.

Navzdory tomu, že jeho barvám v letošním play-off penaltová loterie nese štěstí, Jurik by jednoznačně preferoval, aby se ve vyřazovacích bojích každý zápas hrál až do úplného rozhodnutí. "Nájezdy patří do základní části, ale play-off se má rozhodnout normálně. Hrají to tak v Rusku, proč ne my. Argumenty o únavě neuznávám, protože pak by hráči vstupovali do zápasů s tím, že čím déle budete hrát v prodloužení, tím menší budou vaše šance v další sérii. Jejich myšlení by se změnilo, nebránilo by se tolik," řekl Jurik.

Třinec je na pokraji vyřazení. Na ledě nejlepšího týmu základní části musí zvítězit, jinak pro něj sezona skončí. "Pro Zlín bude nejtěžší ten poslední krok, my bychom se mohli trochu uvolnit. Nechci říct, že nemáme co ztratit, ale bude tam hodně lidí, kteří budou čekat postup Zlína, domácí budou pod nějakým tlakem. Budeme to chtít ještě vrátit k nám," řekl kouč Ocelářů Josef Turek.

Třinecký trenér ví, že tým musí v první řadě zlepšit koncovku. "Je těžké se prosadit proti zlínské obraně, je to špička defenzivy v extralize. Ale věřím, že navážeme na druhý zápas ve Zlíně, kdy se nám to dařilo," dodal Turek.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 5. semifinále Zlín - Třinec
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články