Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hecíř Ujčík: Moje proslovy v kabině jsou spontánní záležitost

Ostrava - Hokejisté Vítkovic se v obou domácích utkáních nenechali rozhodit nepříznivým vývojem skóre a čtvrtfinálovou sérii se Zlínem po velkých dramatech vyrovnali z 0:2 na 2:2. Zkušený útočník Viktor Ujčík si ale před pátým utkáním nemyslí, že by teď díky obratům na tom byli psychicky lépe než soupeř.

"Zlín je hrozně kvalitní mužstvo a po vítězství v základní části jsou taky hodně sebevědomí. Mají v kádru spoustu zkušených hráčů, kteří vědí, že i když teď dvakrát prohráli, tak u nich to bude zase úplně něco jiného. Šance jsou podle mě vyrovnané," řekl čtyřicetiletý útočník.

Výhodou Beranů bude domácí prostředí, souboj Zlína a Vítkovic je jedinou čtvrtfinálovou sérii, v níž hosté nevyhráli. "Hrají tady roli rozměry hřiště. Oni jsou u sebe šikovní na takové to nastřelování. Vědí, kam by se puky mohly odrážet. Získávají díky tomu spoustu puků v našem obranném pásmu a pak jsou agresivní směrem do brány. Navíc mají dost mladých kluků, kteří jsou na domácím hřišti s podporou fanoušků jistější než venku," konstatoval Ujčík.

Zápasy ve Zlíně a Vítkovicích se lišily i v počtu vstřelených branek. V Ostravě jich padlo dvakrát více. "My se budeme chtít stoprocentně zaměřit na zlepšenou práci v naší obranné třetině. Mají kvalitní hráče, my jsme je navíc do šancí nebo přečíslení pustili naší špatnou reakcí na určité situace, kdy jsme si třeba špatně rozebrali hráče. V tom se musíme zlepšit. A to nás ještě hodně podržel Šindi (brankář Filip Šindelář), který dokázal hodně našich chyb napravit a chytit," uvedl Ujčík.

Utkání Vítkovice - Zlín
zdroj: čtk autor: Sznapka Petr

Třikrát za sebou utkání skončila rozdílem jediné branky. V Ostravě byly oba duely maximálně dramatické, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. I proto ostravští hráči v pátek prohlásili, že už by brali nějaké klidnější utkání. "V případě, že bychom byli my nahoře, tak bych ho určitě bral. Ale kdo ví, třeba bude k vidění další drama. My budeme chtít hlavně lépe bránit a uvidíme, jak se to vyvrbí," řekl Ujčík.

Vítkovice si rozhodně chtějí dát pozor na začátek zápasu. "Připadá mi, že dokážeme ze sebe vydat lepší výkon, když už nemáme jinou volbu, než že musíme. Jinak je po zápase. Samozřejmě by ale bylo lepší, kdybychom takhle soustředěně začali hned, a ne až za stavu 0:2 nebo 0:3," uvedl Ujčík, který do play-off naskočil až ve čtvrtfinále. V předkole ze zdravotních důvodů nehrál.

Série je taky zajímavá v tom, že v obou zápasech ve Vítkovicích si v kabině o druhé přestávce vzali zkušení hráči slovo. V pátek promlouval ke svým spoluhráčům kapitán Zlína Petr Čajánek, o den dříve právě Ujčík. Nic podobného ale před pátým zápasem nechystá. "Takové věci se dějí intuitivně, spontánně. Člověk najednou cítí, že k tomu má co říci. Ale já nejsem ten typ, co řve. Na tohle jsou lepší jiní kluci. Spíše povzbuzuji a dodávám klukům sebedůvěru. Myslím si, že to je v průběhu zápasu důležitější," dodal nejlepší střelec play-off v historii české extraligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články