Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Zlín vyhrál po obratu i podruhé, Vítkovice sestřelil znovu Honejsek

Zlín - Berani ze Zlína i v druhém čtvrtfinále play-off porazili Vítkovice, kterým se i přes nedisciplinovanost a častá vyloučení začátek povedl. Po brejku v oslabení otevřel skóre kapitán Jiří Burger. Za domácí srovnal přesně v polovině utkání Antonín Honejsek a ten samý hráč přidal i druhou trefu dvanáct minut před koncem, která znamenala otočení výsledku na konečných 2:1. Zlín v sérii vede 2:0.

Utkání Zlín - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Oproti předchozímu utkání nastalo v sestavách obou týmů několik změn. V druhé obranné dvojici Zlína nastoupil s Urbancem Řezníček místo zraněného Zámorského a v druhém vítkovickém útoku nahradil Hunu Szturc, jehož ve čtvrté formaci zastoupil Kucsera.

Úvod zápasu vítězům základní části soutěže nevyšel. Zlín nejenže nevyužil dvě přesilovky po Rehákově vyloučení, ale navíc v druhé početní výhodě inkasoval. Do přečíslení dvou na jednoho ujeli Húževka a Burger, který překonal brankáře Sedláčka. Gólové situaci přitom předcházel ofsajd, který však čároví rozhodčí neodpískali.

I v dalším průběhu hry se Zlín trápil v přesilovkách. Šance na vyrovnání měli Balaštík s Linhartem, ale ani jeden z nich nedokázal gólmana Šindeláře překonat. Na začátku druhé části Stehlík trefil horní tyčku zlínské branky.

Iniciativu poté převzali domácí, kteří hýřili pohybem a jejich bojovnost jim v polovině zápasu vynesla vyrovnání. Po pohledné kombinaci skóroval do odkryté branky Honejsek. Po vstřeleném gólu svěřenci trenéra Vlacha ožili a nadále zaměstnávali vítkovickou obranu v čele se Šindelářem. I přes převahu ale další branku do konce druhé části nepřidali.

Do třetí třetiny vstoupil Zlín dvěma přesilovkami za sebou. Prohřešky Szturce ani Malíka sice ke vstřelení rozdílového gólu nevedly, to už ale neplatilo při rovnovážném počtu hráčů. Vítkovické obraně pláchli Holík s Honejskem a střelec úvodního zlínského gólu zblízka poslal puk do odkryté branky. Ve zbývajícím čase Berani pozorně bránili a těsný náskok si pohlídali. Ve vypjatém závěru nepomohla Ostravanům k vyrovnání ani power play.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Honejsek (Čajánek), 48. Honejsek (Holík) - 6. Burger (Húževka). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:9, navíc Szturc 10 min., Malík (oba Vítkovice) do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 998. Stav série: 2:0.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Řezníček, Urbanec, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, F. Čech - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Holík, Köhler - Okál, Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vítkovice: Šindelář - R. Stehlík, Barinka, Sloboda, Voráček, Kudělka, Malík, L. Kovář, Rehák - Bartánus, Burger, J. Káňa - Szturc, Roman, Svačina - Strapáč, R. Hruška, Húževka - Šedivý, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Oremus a Svozil.

Juraj Jurík (Zlín): "Soupeř hrál v dnešním zápase daleko lépe než včera, což se projevilo v naší přesilovce, ve které jsme inkasovali. Vítkovice v úvodní třetině nic nevymýšlely, puky nastřelovaly rychle do třetiny, zatímco my jsme se do útočného pásma nemohli dostat. Postupem času jsme zlepšili pohyb. Byli jsme důrazní, tlačili se do branky a z toho vyplývaly fauly Vítkovic. Brankové příležitosti jsme proměnili a tím rozhodli zápas ve svůj prospěch."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Hráli jsme podstatně lépe než včera. Zlín nebyl tak agresivní jako v prvním zápase. Paradoxně jsme dali gól v oslabení, ale pak udělali dvě chyby, které domácí potrestali. Těch faulů bylo na naší straně hodně, hráči cítí křivdu a ani se jim nedivím. Jeden trenér z Plzně říkal, že ve Zlíně se nedá vyhrát. Souhlasím s ním a dále se k tomu nechci vyjadřovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy