Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparťan Pacovský a Dvořák z Plzně dostali třízápasové tresty

Praha - Disciplinární komise hokejové extraligy zastavila na tři zápasy činnost Dominiku Pacovskému ze Sparty a plzeňskému Michalu Dvořákovi v pátečních čtvrtfinálových zápasech play-off. Pacovský dostal trest za střelu po odpískání, kterou nešťastně zranil v obličeji třineckého brankáře Šimona Hrubce.

Je nám líto, video expirovalo.
Pacovský a Dvořák dostali třízápasové tresty

Dvořák si nezahraje celkem čtyři zápasy, protože po faulu na litvínovského Rostislava Martynka nesmí automaticky nastoupit v dnešním druhém čtvrtfinále kvůli udělenému trestu ve hře.

Pacovský se provinil v závěru první třetiny úvodního čtvrtfinále. Situaci předcházela příležitost Sparty, při níž přes Hrubce v brankovišti přepadl hostující útočník a strhl brankáři masku. Rozhodčí hru přerušil, ale Pacovský akci dohrál střelou z úhlu a trefil třineckého gólmana pukem do nekryté tváře těsně pod oko. Hrubec utrpěl zlomeniny očnice a nosních kůstek.

Pacovský za to dostal od rozhodčích desetiminutový osobní trest a po prostudování videozáznamu šéf disciplinárky Karel Holý ocenil nesportovní chování útočníka zastavením činnosti.

Dvořák bude pykat za faul do oblasti hlavy a krku. Holý podle tiskové zprávy českého svazu přihlédl k tomu, že se plzeňský útočník provinil podruhé v krátké době. V polovině února dostal dvouzápasový trest za podobný zákrok na chomutovského Štěpána Hřebejka.

Bez dodatečného postihu naopak vyvázl Dvořákův spoluhráč Jakub Lev, který si v pátečním utkání odpykal trest pět minut a do konce utkání za naražení na hrazení Richarda Rapáče. Vyloučení v zápase označil Holý za dostatečné.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články