Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mrzí mě, že jsem se nerozloučil lépe, litoval Kovář

České Budějovice - Hokejový brankář Jakub Kovář podle všeho odchytal na delší dobu poslední zápas za České Budějovice. O to více jej mrzelo, že Jihočeši rozhodující pátý duel předkola play-off extraligy s Vítkovicemi prohráli gólem ve třetím prodloužení a sezona pro ně skončila již na začátku března.

"Asi to byl na nějakou dobu můj poslední zápas za Budějovice a štve mě, že jsem se nemohl rozloučit s fanoušky jinak. Trošku veseleji. Ty tři roky, co jsem tady chytal, tak jsem se učil jen prohrávat a nezažil jsem nějaká vítězství. Jsem z toho trošku smutný," popsal Kovář své pocity po porážce 2:3.

Reprezentační gólman totiž počítá s tím, že v příští sezoně bude chytat v zahraničí. "Začneme to řešit až teď. Je možné, že tohle byl můj poslední zápas tady," přiznal Kovář, jenž si v prodloužení dobře uvědomoval vážnost a důležitost utkání. "Jde o to, že takový zápas vás buď posune k velkému úspěchu, nebo ukončí sezonu. Prodloužení utíkají rychle, člověk nekouká na čas a jen se čeká na gól."

Kovář měl výrazně méně práce než jeho vítkovický protějšek Filip Šindelář, s udržováním pozornosti ale neměl problém. "Ta je stále větší a větší. V prodloužení to už ale není většinou o šancích. Většinou tam padne nějaká žblabuňka. Vítkovice na svoji šanci čekaly, dostaly ji a ukončily to," litoval Kovář. "Špatně jsme střídali, oni se dostali do brejku a my už jsme to neuhasili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články