Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Budějovice s Kovářem v brance uspěly ve Vítkovicích, v sérii vedou 2:1

Ostrava  - Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve třetím utkání předkola play-off extraligy ve Vítkovicích 2:1 a k postupu do čtvrtfinále jim chybí jedno vítězství. Vedení v sérii hostům zařídil vítězným gólem ve 46. minutě Škoda, domácí už v závěru stihli pouze snížit díky Káňovi. Jihočeši vedou v sérii 2:1 na zápasy, čtvrté utkání se hraje v Ostravě zítra.

Utkání Vítkovice - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Jihočeši mohli v sérii poprvé na soupeře vyrukovat se svou brankářskou jedničkou Kovářem, který si odpykal pětizápasový trest, ale v přetaktizovaném a opatrném souboji měl možná mnohem méně práce, než čekal. Oba týmy vsadily na zajištěnou obranu a zahuštěné střední pásmo. Hosté sice už ve čtvrté minutě zatopili před brankou vítkovického hrdiny druhého utkání Šindeláře, který po nebezpečném úniku Deje kotouč nepolapil, ale se štěstím udržel před brankovou čárou. Jenže to bylo v první části navzdory vysokému tempu hry ze zajímavých momentů skoro všechno.


Namísto vítkovického tlaku se pak aktivita začala nepatrně stěhovat spíš na hostující stranu. Šindelář v půli zápasu na poslední chvilku těsně před čárou zalehl Dejovu dorážku z úhlu a po Kudělkově zaváhání kryl i gólovou ránu Škody. Šindelářovu neprůstřelnost v sérii až po 100 minutách prolomil Podlešák, který čtyři sekundy před koncem druhé části zblízka zakončil přesilovkovou souhru s Mertlem a Frühaufem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. utkání Vítkovice - České Budějovice

Vítkovic se zmocnila křeč, kterou ještě zvýraznil druhý gól. Rehák se ve 46. minutě nechal za vlastní brankou školácky obrat o puk Škodou, jenž Šindeláře překvapil rychlým zasunutím zpoza branky. Jihočeši skvělou defenzivou Vítkovicím nedovolili zhola nic, přesto bylo ze závěru drama. Káňovi stačilo málo a šikovným švihem tři minuty před koncem našel místo nad Kovářovým ramenem. Branka už ale přišla pozdě, ani v power play se domácím vyrovnat nepovedlo.

HC Vítkovice Steel - HC Mountfield České Budějovice 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 57. J. Káňa - 40. Podlešák (Mertl, Frühauf), 46. Škoda. Rozhodčí: Hribik, Fraňo - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 6 167. Stav série: 1:2.

Vítkovice: Šindelář - Malík, Barinka, Sloboda, Voráček, Kudělka, Stehlík, L. Kovář, Rehák - Klimek, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, R. Hruška, Strapáč - Šedivý, Húževka, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank - Suja, Mertl, Podlešák - Dej, Kotalík, Šimánek - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Švihálek, Červený, Škoda. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Peter Oremus (Vítkovice): "Odehráli jsme dobrý zápas, bohužel s nešťastným koncem. Ale hráči se za výkon nemusí stydět. Bohužel rozhodly dvě individuální chyby, které jsme udělali. To se v takových zápasech, které se hrají na minimum gólů, nesmí stávat."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Zápas, který mohl spadnout na obě strany. Možná, že klíčový moment byla ta nevyužitá čtyřminutová přesilovka Vítkovic na konci první a začátku druhé třetiny. Nám tam pak v závěru druhé třetiny něco spadlo a to mohl být rozhodující moment, i když ten zápas se i pak mohl v každém momentu zlomit na jednu stranu. Závěr byl ještě zajímavý, domácí hráli v šesti, ale dokázali jsme to ustát."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy