Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pardubice první mečbol Kladna odvrátily

Pardubice - Mistr žije. Hokejisté Pardubic zdolali v třetím utkání předkola play-off Kladno 3:1 a snížili stav série hrané na tři vítězství na 1:2. Trefou v 52. minutě rozhodl útočník Robert Kousal a výsledek pojistil 12 vteřin před koncem do prázdné branky Martin Bartek. Čtvrtý duel se bude hrát v úterý od 18:15 opět v Pardubicích.

Utkání Pardubice - Kladno
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Úvod vyšel lépe hostům, když v páté minutě po Jassově střele na první pokus Miloslav Hořava gólmana Martinu Růžičku ještě nepřekonal, ale vyražený puk už pohotově poslal za jeho záda. Rytíři pak mohli při hře čtyř proti čtyřem zvýšit, ale Eberle zakončil přečíslení dvou na jednoho střelou těsně vedle pravé tyče. Další pasáž patřila Východočechům. Nejdříve ztroskotal Rolinek při průniku na Cháberovi, vzápětí Somíkova teč propadla kladenskému brankáři, ale ten stihl puk ležící na brankové čáře přikrýt. Sudí si situaci prověřili ještě u videa. Ještě stále v 10. minutě se probil do brankoviště Rolinek, atakovaný Černoškem vychýlil Cháberu a Brendl snadno dorazil puk.


Otočit stav mohl v 18. minutě Somík, který při Dragounově trestu po náporu trefil levou tyč. Kladno se ubránilo i v dalším oslabení na začátku druhého dějství, až po přesilovce ohrozil Cháberu Nosek a opatrná hra nabízela v této fázi minimum šancí. Stav nezměnila ani další početní výhoda na každé straně, když při té pardubické v ideální pozici v pokusu o střelu odskočil Somíkovi kotouč. Na druhé straně se dostal po Dragounově přihrávce před Růžičku Valský, ale pardubický gólman zasáhl. Kladno při trestu Buchteleho také na soupeřovu defenzivu nic nevymyslelo.

Ve třetí třetině při Piskáčkově vyloučení nejdříve zblokovali domácí Kuchlerův pokus při přečíslení a pak na druhé straně minul branku z dorážky Rolinek. Pardubice se snažily dostat do tlaku, ale ve 48. minutě po brejku musel likvidovat Martin Růžička vyrážečkou Lukáčovo zakončení. Následně se domácí ubránili při Noskově pobytu na trestné lavici a v 52. minutě se dočkali obratu. Rozjetý Kousal vypálil z pravého kruhu před beka Davida Růžičku přesně k pravé tyči a kladenský gólman neměl šanci zasáhnout.

Vyrovnat mohl Patera, který zblízka přestřelil. A vzápětí i David Růžička, jehož střelu chytil jmenovec Martin Růžička efektně do lapačky. Pardubice pak odolaly při Vašíčkově trestu i dalšímu náporu Rytířů. Závěr jim ulehčilo Jassovo vyloučení, při němž sáhli hosté k power play a do prázdné branky se trefil Bartek.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Brendl (Rolinek), 52. Kousal (Benák), 60. Bartek (Somík) - 5. M. Hořava (Jass). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 8 328. Stav série: 1:2.

Pardubice: M. Růžička - Benák, V. Kočí, Gawryletz, Mocek, Píša, Vašíček, Marušák, Ďaloga - Bartek, Cetkovský, Somík - Brendl, Rolinek, Starý - T. Nosek, Kousal, Buchtele - Tybor, T. Zohorna, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Piskáček, Doudera, Černošek, Kameš, Kužel - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Valský, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Melka, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

David Pospíšil (Pardubice): "Utkání mělo obrovský náboj. Přidali jsme na agresivitě, šli jsme víc do brány a do osobních soubojů. Možná proto mají na kladenské straně pocit, že jsme hráli na hranici, která je povolená. Takto se play-off hraje a naši hráči se v tomto směru obrovsky zlepšili a musí to zopakovat."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Byl to klasický zápas play-off s dobrým nasazením všech hráčů, dělali maximum. Všechny zápasy v této sérii byly vyrovnané a rozhodující chyby. My jsme v závěru udělali chybičku ze středního pásma, kdy jsme odcouvali a Kousal to dokázal využít gólem na 2:1. Pak i přes naší snahu domácí urputně bránili, někdy podle mého názoru až za hranicí pravidel. Rozebíráme některé zákroky domácích a uvidíme, co s tím budeme dělat dál. To, co bylo na internetu, že domácí vytvoří tlak na rozhodčí, se splnilo. Jedeme dál, v úterý to asi nebude jiné."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy