Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Obhájce z Pardubic je na pokraji vyřazení, Kladno má mečbol

Praha - Na poslední chvíli proklouzl úřadující mistr z Pardubic alespoň do překola play-off hokejové extraligy, po dvou odehraných utkáních ale s Kladnem prohrává 2:0 a je na pokraji vyřazení. V Ostravě se v duelu Vítkovic s Českými Budějovicemi hraje o klíčové druhé vítězství, protože na jihu Čech dokázali Moravané odpovědět na úvodní výhru Mountfieldu. Přímý přenos utkání Pardubice - Kladno sledujte od 18:15 exkluzivně na našem webu, od 19:05 i na ČT sport.

Pardubice dokázaly v posledních čtyřech duelech základní části díky zisku 10 bodů smazat šestibodovou ztrátu na předkolo, ale teď čelí další těžké situaci. "Pro nás není nůž na krku nic nového, jen je ten nůž teď z jiné sady. Ale jedeme domů, máme báječné fanoušky a plný dům nám vytvoří určitě podmínky k tomu, abychom zkonsolidovali síly. Dokud nejsme poražení, tak věříme, že to můžeme dokázat," řekl asistent trenéra Pardubic David Pospíšil.

Podle něj hrály Pardubice při svém postavení v tabulce play-off vlastně už patnáct kol. "Byli jsme neustále na gumě, přitahovali jsme se desítce a zase jsme se jí pouštěli. Kluci šli na doraz od prvního týdne v lednu, jeli stíhací jízdu, která se povedla až v posledním kole. To taky nějakou sílu stojí a možná chybí," navázal Pospíšil.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Pardubice - Kladno

Elitní formace Východočechů se totiž v ofenzivě trápí a o všechny tři branky Pardubic v sérii se zasloužili hráči ze čtvrté formace. "Je bolest celého týmu, že góly nedáváme. Máme menší důraz hry do brankoviště, tam musíme být daleko zarputilejší a něco do brány domlátit. Možná nejsme až tak hladoví a nedokážeme se porvat v brankovišti i za cenu toho, že nám soupeř třeba přivodí nějaké zranění," dodal Pospíšil.

Kladno po odchodu hvězdných posil po skončení výluky v NHL v čele s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem sází na defenzivní hru. V součtu s posledními čtyřmi zápasy základní části má ze šesti duelů skóre 10:11. Zatímco s finišem dlouhodobé soutěže Kladnu přinesla ve čtyřech duelech jen jednu výhru a celkem čtyři body, s Pardubicemi vytěžila dvě vítězství.

Brankář Pardubic Dušan Salfický
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Stav 0:2 v sériích na tři vítězné zápasy v historii samostatné české ligy ztratilo v play-off dosud právě jen Kladno, které dobře rozehranou sérii nedotáhlo v semifinále proti Olomouci v sezoně 1993/94. Ze současného kádru u toho byli centr Pavel Patera a obránce Libor Procházka. "Vedení 2:0 je velmi dobré, ale třetí bod bude ještě furt hodně těžký a soupeř je velmi zdatný," dodal Tatíček.

Budějovice už vyrukují s Kovářem

Vítkovice dokázaly po pátečním nezdaru v sobotu uspět na ledě Českých Budějovic a teď věří, že výhoda je na jejich straně. "Doufáme, že nás přijdou povzbudit naši fandové a výrazně nám pomůžou," přál si trenér Peter Oremus. K úspěchu ale potřebují domácí zlepšit disciplínu, v obou dosavadních duelech série měli vysoký počet vyloučení. "Musíme hrát disciplinovaněji," řekl asistent Ladislav Svozil jasně. Zejména v sobotu ale za hrou v oslabení Moravané viděli i výkon rozhodčích. Svozil však své výtky specifikovat nechtěl.

Otázkou je, kdo se objeví v brance Vítkovic. Jednička Roman Málek měl po prvním duelu menší zdravotní problémy, a proto jej nahradil Filip Šindelář, který si ale vedl výborně a připsal si 48 úspěšných zákroků. "V podstatě jsme kompletní. O tom, jestli nastoupí i hráči, kteří v Budějovicích nehráli či neodehráli oba zápasy, se bude rozhodovat až v den zápasu," uvedl Oremus. Do sestavy by se tak mohl vrátit i zkušený Viktor Ujčík.

Jihočeši byli v obou zápasech střelecky aktivnější, zatímco v pátek díky tomu vyhráli 3:0, o 24 hodin později se jim v koncovce nedařilo o prohráli 0:4. "Recept na úspěch je jasný. Pokud budeme hrát jako v prvním zápase, vyhrajeme. Pokud jako v druhém, prohrajeme," uvedl lakonicky trenér Peter Draisatl.

V brance Českých Budějovic se již objeví Jakub Kovář, kterému skončil pětizápasový trest za kopnutí bruslí do plzeňského útočníka Václava Pletky. "Pavel Kantor chytal výborně, ale je jasné, že návrat Kuby týmu pomůže zvednout sebevědomí," poukázal útočník Aleš Kotalík na fakt, že Kovář byl podle statistik nejlepším gólmanem základní části extraligy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články