Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vítkovice srovnaly sérii s Budějovicemi, mistr krok od vyřazení

České Budějovice/Kladno - Hokejisté Vítkovic porazili ve druhém zápase předkola play-off extraligy České Budějovice 4:0 na jejich ledě a vyrovnali sérii na tři výhry na 1:1. Čisté konto udržel brankář Filip Šindelář. Naopak hráči Pardubic jsou krok od vyřazení, obhájci titulu podlehli i na ledě Kladna 2:3 v prodloužení. Stejně jako v pátek rozhodl o vítězství Rytířů Jakub Valský, který vstřelil v čase 64:23 rozhodující branku. Série pokračují třetími zápasy ve Vítkovicích, respektive Pardubicích, které budou od 18:10 odvracet vyřazení před kamerami ČT. Přímý přenos nabídne i náš web.

Radost hokejistů Vítkovic
zdroj: ČTK autor: David Veis

Kouč Vítkovic Oremus po páteční porážce 0:3 poslal do branky místo Málka Šindeláře a tento tah se mu vyplatil. Jihočeši sice nezačali tak aktivně jako v prvním duelu, střeleckou převahu ale měli. V 5. minutě Šindeláře vyzkoušel Dej, ale neuspěl stejně jako při první přesilovce Vydarený. Kantora, náhradníka za potrestaného Kováře, otestoval Klimek při vyloučení Červeného. Prosadil se až v 16. minutě Rehák, jenž bezprostředně po buly prostřelil Kantora.

Domácí mohli vyrovnat v 61 sekund dlouhé dvojnásobné přesilovce, největší šanci aktivního Květoně ale Šindelář zlikvidoval. Na začátku druhé třetiny se domácí dostali do přečíslení tři na jednoho, vyrovnat nedokázali a hosté je za to následně potrestali. Kantora překvapil střelou z otočky Strapáč. Vítkovice měly stejně jako v pátek problém s množstvím vyloučených, k jejich štěstí se ale Českým Budějovicím přesilové hry nedařily.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. utkání předkola České Budějovice - Vítkovice

Výborný Šindelář udržel čisté konto při téměř dvouminutové hře čtyři na tři i v 96 sekund dlouhé přesilovce pět na tři. V obou případech měl nejblíže ke vstřelení branky Květoň. Špatné koncovky mohli domácí litovat ve 36. minutě, kdy po přečíslení tři na jednoho zvýšil Káňa a přiblížil hosty k vyrovnání série. Definitivně jasno bylo na začátku třetí třetiny, kdy překonal Kantora po sérii odrazů puku Huna, Šindelář pak byl až do konce bezchybný.

HC České Budějovice - HC Vítkovice Steel 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Rehák (Húževka), 22. Strapáč (Bartánus), 36. J. Káňa (Burger), 42. Huna (Svačina). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hradil - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 6:8, navíc Malík (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 5 035. Stav série: 1:1.

Budějovice: Kantor - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank - Suja, Mertl, Podlešák - Dej, Kotalík, Šimánek - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Švihálek, Červený, Luňák, od 30. min. navíc Škoda. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Vítkovice: Šindelář - Malík, Barinka, Sloboda, Voráček, Kudělka, R. Stehlík, L. Kovář, Rehák - Klimek, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, R. Hruška, Strapáč - Šedivý, Húževka, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Byl to zápas, který týmy často odehrají. Dobře jsme začali, měli jsme řadu přesilovek, ale nedali jsme gól, což soupeře nakoplo. A tím bylo po zápase."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Bylo to úplně jiné utkání než v pátek. Lépe jsme začali, byli jsme aktivnější, dali jsme góly. Myslím si, že po celý zápas, i přes dílčí tlak domácích, jsme měli hru pod kontrolou. Hlavně proto, že jsme byli ve vedení. Vyzkoušeli jsme si i často oslabení ve třech, k tomu bych ale více říkat nechtěl. Nechci dostat pokutu."

Jakub Valský se raduje z rozhodující branky do sítě Pardubic
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Kladno i podruhé porazilo Pardubice, znovu rozhodl Valský

Pardubice v sestavě s útočníkem Tyborem místo Brendla začaly na Kladně aktivně a oba brankáři měli od začátku práci. Ve čtvrté minutě při přesilovce po špatném střídání domácích minul z dorážky před brankou Cetkovský. Při Kousalově vyloučení na druhé straně se jen těsně nedostal k zakončení Miloslav Hořava. V 18. minutě po Eberleho střele dotlačil puk se Salfickým za brankovou čáru Látal, ale sudí po poradě s videorozhodčím gól neuznali.


Ve 27. minutě už ale domácí jásali. Po Paterově přihrávce skóroval tvrdou ranou o pravou tyč Miloslav Hořava. Hned za 14 vteřin bylo vyrovnáno, v přečíslení tří na jednoho vypálil po Tyborově asistenci pod horní tyčku Semorád. Hra se přitvrdila, skóre se ale přes snahu obou soků neměnilo. I ve třetí třetině se hra přelévala ze strany na stranu, ale šancí obrany moc nepřipustily. V 53. minutě se ocitl před pardubickým gólmanem Látal, jenž vypálil jen do jeho betonů. Vzápětí otočil stav Mocek, který vystřelil z levého kruhu a překvapil Cháberu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. utkání předkola Kladno - Pardubice

Domácí srovnali krok v 57. minutě při přesilovce čtyř proti třem. Po Paterově přihrávce nepřekonal Salfického Miloslav Hořava, pak si ale oba role vyměnili a kladenský kapitán u pravé tyče pohotově zakončil. Další početní výhoda domácích po trestu pro pardubickou lavičku za nesportovní chování prodloužení neodvrátila. V jeho úvodu neprostřelil Salfického v úniku Valský. Vzápětí ale už po Dragounově přihrávce při přečíslení zakončil do odkryté branky.

Rytíři Kladno - HC Pardubice 3:2 v prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 27. M. Hořava (Patera, P. Hořava), 57. Patera (M. Hořava, David Růžička), 65. Valský (Dragoun, Černošek) - 27. Semorád (Tybor, Marušák), 54. T. Nosek (Marušák, Mocek). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. Diváci: 4 616. Stav série: 2:0.

Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Piskáček, Doudera, Černošek, Kameš - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Valský, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Melka, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Pardubice: Salfický - Benák, V. Kočí, Gawryletz, Mocek, Píša, Vašíček, Marušák, Ďaloga - Bartek, Cetkovský, Somík - Starý, Rolinek, T. Zohorna - Radil, Kousal, Buchtele - Tybor, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Petr Tatíček (Kladno): "V pátek jsme byli o trošku lepší, dneska byl ten zápas vyrovnaný. Musíme mít trošku štěstí, a to jsme dneska měli. Vyrovnali jsme těsně před koncem, a to nás pravděpodobně nakoplo. V prodloužení jsme soupeře dostali pod tlak a povedlo se nám rozhodnout. Vedení 2:0 je velmi dobré, ale ten třetí bod bude pořád hodně těžký."

David Pospíšil (Pardubice): "Bylo to další vyrovnané utkání, dneska jsme vstoupili do zápasu lépe. Byli jsme agresivnější, vytvořili jsme si nějaké šance, ale naše koncovka nefunguje tak, jak bychom si přáli. Dostali jsme se do utkání, ale nedokážeme dát druhý gól, který by změnil obrázek utkání. Stejně tak, když jsme dali na 2:1, tak ten další gól nepřišel. Děláme některé zbytečné fauly, které vyplývají z toho, že máme špatné postavení nebo maličko podceníme nějakou situaci. Za to jsme byli potrestáni, to je hlavní důvod toho, proč jsme utkání ztratili."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články