Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Brankář Kovář dostal pětizápasovou stopku

Praha - Hokejisté Českých Budějovic se budou muset v závěru základní části extraligy obejít bez brankářské jedničky Jakuba Kováře. Disciplinární komise soutěže jej potrestala zastavením činnosti na pět zápasu za atak na útočníka Plzně Václava Pletku v nedělním zápase 49. kola, který posoudila jako kopnutí bruslí.

"Disciplinární komise musí postupovat podle platného sazebníku, který v případě kopnutí bruslí ukládá nepodmíněný trest zákazu činnosti v rozmezí pět až deset utkání," uvedl předseda komise Karel Holý v oficiální tiskové zprávě. "V tomto případě jsme uložili trest na minimální možné hranici, protože Jakub Kovář dosud nebyl disciplinárně trestán a v důsledku jeho zákroku nedošlo ke zranění protihráče," dodal.

Kovář tak bude Jihočechům chybět v závěrečných třech zápasech základní části proti Zlínu, Karlovým Varům a Slavii. Následně vynechá i dva duely play-off nebo skupiny o umístění. Momentálně je Mountfield v tabulce osmý, od přímého postupu do čtvrtfinále jej dělí čtyři body, na jedenácté Pardubice má náskok osm bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - České Budějovice

Vedení Českých Budějovic po zveřejnění trestu pro svého klíčového hráče uvedlo, že požádá o jeho snížení. "Přestupek uznáváme, přesto se podivujeme nad výší trestu, který nám k okolnostem situace předcházející samotnému zákroku přijde neadekvátní. Využijeme možnosti po uplynutí poloviny trestu požádat o prominutí jeho zbytku," uvedl generální manažer klubu Zdeněk Blažek.

Reprezentační brankář se tak přiřadil k obránci Davidu Kočímu ze Sparty, který dostal v této sezoně také trest na pět zápasů. Kočí ale Pražanům chyběl šestkrát za sebou, neboť přímo v zápase dostal i trest ve hře, kvůli němuž měl automaticky zastavenou činnost na jedno utkání. Podobně na tom byl i plzeňský útočník Ryan Hollweg, disciplinární komise mu udělila trest na pět zápasů a šestý vynechal za to, že dostal dvakrát trest na pět minut a do konce utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články