Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Českým Budějovicím se doma daří, porazily i Třinec

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 48. kole extraligy Třinec 5:3 a pošesté za sebou v domácím prostředí vyhráli. Na zisku tří bodů pro Jihočechy se dvěma góly podíleli Aleš Kotalík a Martin Podlešák, domácí zápas otočili třemi brankami v závěru druhé třetiny.

Aleš Kotalík se raduje z páté branky Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: David Veis

Na góly se v Budvar areně nečekalo dlouho. Již ve druhé minutě otevřel skóre Langhammer, jenž tečoval Vráblíkovu střelu od modré čáry. Patnáct vteřin poté putoval na trestnou lavici Podlešák a za pouhých devět vteřin využili hosté přesilovku. Bezprostředně po vhazování se prosadil Růžička.

Do poloviny úvodní třetiny měli převahu domácí. Po pěkných a rychlých akcích si vypracovali řadu příležitostí, ale nevycházela jim koncovka.

Oceláři a zejména jejich první formace se však stále častěji dostávali do nebezpečných protiútoků. V jednom případě byl Kovář překonaný, ale obránce Vydarený stihl vyhodit puk z odkrytého brankoviště. Poté se znovu rozjel útok vedený Peterkem a z prostoru mezi kruhy přidal Růžička druhý zásah.

V úvodu prostředního dějství měl Hamerlík plné ruce práce se střelou Šimánka. Poté Jihočeši sehráli nedůrazně přesilovku a vyloučený Rákos je za to potrestal. Po návratu na led zasprintoval do útočného pásma a z levého kruhu prostřelil Kováře potřetí.

A s domácími mohlo být hůře, ve 28. minutě nastřelil Růžička tyčku. Brzy nato zlikvidoval domácí brankář vyloženou šanci Varadi. Do slibné pozice se dostal také Klimenta.

Nedlouho před druhou sirénou ale přišly velké chvíle budějovického týmu. Ptáček při návratu z trestné lavice sice neproměnil sólo, ale vzápětí se v přečíslení dva na jednoho střelecky prosadil Kotalík a za dalších 19 vteřin Podlešák po samostatné akci vyrovnal. Tentýž hráč zakrátko při signalizované výhodě přidal vedoucí trefu.

Na začátku třetí třetiny vyškrábl Hamerlík levým betonem střelu Červeného. Ve vlastním oslabení se potom Šimánek s Kotalíkem dostali do přečíslení dva na jednoho. Hostům se nevyplatilo špatné střídání, kdy hráli v šesti. Rozhodčí je za to poslali do oslabení a Jihočeši využili početní převahu, když Kotalík klepl ze vzduchu kotouč za branku za brankářova záda. Třinečtí se v závěru hodně snažili, ale nevyužili přesilovku a přestože získali vhazování před Kovářem, nakonec se neodhodlali k power play.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Mountfield - HC Oceláři Třinec

HC Mountfield České Budějovice - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Langhammer (Vráblík, Knotek), 37. Kotalík (Dej), 38. Podlešák, 40. Podlešák (Suja, Harant), 52. Kotalík (Knotek) - 3. M. Růžička (Peterek, Hrabal), 17. M. Růžička (Roth), 25. Rákos (Hrabal). Rozhodčí: Romasko (Rus.), Šindler - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 4:3, navíc Zíb (Třinec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4 120.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank - Suja, Mertl, Podlešák - Dej, Kotalík, Šimánek - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Rousek, Červený, Luňák. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Třinec: Hamerlík - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček - M. Růžička, Peterek, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský. Trenéři: Turek a Janků.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Dnes večer jsme viděli hodně dobrého hokeje. My jsme zpočátku mysleli příliš ofenzivně a zapomínali na cestu domů. Vyrobili jsme pár nesmyslů a Třinec nás logicky potrestal. Naštěstí se nám podařilo otočit skóre. Těší nás, že mužstvo vypadá stabilně po mentální stránce a výborně hrají mladíci ve čtvrté řadě."

Pavel Janků (Třinec): "Výborně jsme odstartovali a za stavu 3:1 jsme měli několik dalších šancí na zvýšení, ale ty nám pochytal výborný Kovář. Naše chyba se potom stala příčinou hrozivého závěru druhé třetiny, kdy se totálně otočilo skóre. Snažili jsme se ještě zvrátit zápas, ale vývoj byl na straně Budějovic. Výsledek je pro nás obrovské zklamání."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články