Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Chomutov s Libercem čeká přímý souboj o vyhnutí se baráži

Praha - Přímým duelem o předposlední příčku bude v hokejové extralize předehrávka 43. kola mezi Chomutovem a Libercem. Piráti jsou za Bílými Tygry pouze kvůli horšímu skóre, jisté tak je, že se na dně octne poražený tým nadcházejícího souboje. Liberečtí se tento pád pokusí odvrátit s novým koučem Pavlem Hynkem, jenž nahradil Filipa Pešána.

Pavel Hynek
zdroj: ISIFA

Chomutovu se poslední dva zápasy povedly, když udolal Pardubice a až v nájezdech padl na Spartě, která v uplynulých kolech ztrácela body jen velmi zřídka. "Jsme si vědomi toho, že je to boj o poslední místo. Chtěli bychom v něm zopakovat ty výkony z minulých dvou utkání, které byly plné bojovnosti a nasazení, a hrát od prvního do posledního okamžiku to, co si řekneme," řekl trenér Mikuláš Antonik.

V Chomutově prý ale na tabulku příliš nehledí. "Řekli jsme si, že na ní moc koukat nebudeme a jen se budeme snažit ze všech sil získat co možná nejvíce bodů," vysvětlil Antonik. Od soupeře očekává, že jeho výkon půjde i kvůli změně na trenérském postu nahoru. "Liberec se k tomu kroku odhodlal, s tím my nic nenaděláme. Ti hráči budou mít určitě větší nasazení a možná tam budou i nějaké úpravy ve hře, ale tím my se nemůžeme moc zaobírat a musíme se soustředit na svoji hru a výkon," doplnil Antonik.

Jeho protějšek Pavel Hynek chystá kroky ke zlepšení, ale zároveň nechce za současné situace vše úplně překopávat. "V této fázi sezony se chci zaměřit hlavně na systém z pohledu útoku, forčekinku, obrany a hry v obranném pásmu. Jak se ale říká, jedna věc je teorie a druhá praxe, tak uvidíme, jak to v té praxi bude vypadat," uvedl Hynek.

Kouče, který na konci minulé sezony slavil zisk mistrovského titulu s Pardubicemi, čekají nyní zcela odlišné starosti. "Samozřejmě ta situace není dobrá, řekl bych, že je vážná. Věřím ale, že se dáme dohromady. Musíme se zvednout jako mužstvo, začít bodovat a najít zase nějaké sebevědomí," prohlásil Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články