Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta vyhrála v Karlových Varech a uspěla popáté za sebou

Karlovy Vary - Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve 40. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:0 a po páté výhře za sebou pokračují v útoku na první šestku. Vítěznou trefu Pražanů vstřelil pět vteřin před koncem první třetiny obránce Petr Gřegořek, který přišel do Sparty v polovině listopadu právě z Energie. Slovenský gólman Marcel Melicherčík si při svém druhém startu v nejvyšší soutěži od začátku zápasů připsal premiérové čisté konto.

Utkání Karlovy Vary - Sparta
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Od úvodního buly bylo vidět, že se Sparta v současné době nachází v herní pohodě. Vytvářela si tlak a Milam s Brošem tvrdými střelami prověřili pozornost domácího gólmana Závorky. Na druhé straně vychytal Doležalův únik. Další možnosti už měla Sparta. V 10. minutě naskočil z trestné lavice Jánský, ale Závorka jeho střelu zlikvidoval. Potom si opět Jánský elegantně položil Noska, ale svojí střelou zamířil mimo Závorkovu branku. Hosté se ale do pauzy dočkali vedení, když přesilovou hru využil Gřegořek.

Sparta byla i nadále lepší a ve 24. minutě zvýšila náskok. Tenkrát po křídle zatáhl puk a jeho nahrávku zužitkoval Hlinka. Domácím se nedala upřít snaha, ale nedokázali si vypracovat větší brankovou příležitost a střely z dálky s přehledem likvidoval Melicherčík. Ke snížení nepomohly domácím ani tři přesilové hry. Když už se Západočeši v závěru druhého dějství do branky trefili, tak si střelec Zaťovič pomohl vysokou holí.

V závěrečné třetině nepustili Pražané Karlovarské do tlaku a s přehledem si hlídali dvoubrankový náskok. Domácí tým prakticky k ničemu nepustili a Melicherčík se i s pomocí výborně hrajících sparťanské defenzivy dočkal nuly. Sparta tak proti Karlovým Varům na třetí pokus v sezoně poprvé bodovala.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Gřegořek (Pilař, P. Ton), 24. J. Hlinka (Tenkrát, Jánský). Rozhodčí: Trombík, Mikula - Podrazil, Kajínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 3 381.

Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, Prošek, Gulaši, Gründling, Grman, J. Látal, Kloz - Bicek, Pech, Zaťovič - Pohl, J. Doležal, Roman Vlach - Zucker, Skuhravý, Košťál - Koblasa, Vachovec, Skladaný. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Sparta: Melicherčík - Pilař, Sičák, Milam, Gřegořek, Philipp, Jan Hanzlík, Krstev, D. Kočí - P. Ton, J. Hlinka, Tenkrát - Hovorka, Broš, Sekáč - S. Treille, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Nepovedla se nám moc první třetina. Doufali jsme, že jí přežijeme za bezbrankového stavu, ale bohužel gól pět vteřin před koncem první třetiny byl pro nás krutý. Myslím, že od půlky druhé třetiny jsme vyrovnali hru, měli jsme tam pár menších příležitostí, ale žádné tutovky. Naše přesilovky byly špatné, i když Sparta bránila velice dobře. Ve třetí třetině jsme se snažili se zápasem něco udělat, ale Sparta má nesmírně zkušený mančaft a výsledek si pohlídala. Jelikož teď máme velice těžký program, tak jsme poslední třetinu nestáhli hru na tři lajny. Bylo to také kvůli tomu, že čtvrtá řada nehrála vůbec špatně."

Jan Votruba (Sparta Praha): "Pro nás to bylo těžké utkání. Odevzdali jsme hodně fyzických sil v Brně, proto byla první třetina z naší strany rozpačitá. Bylo pro nás hodně důležité, že pár vteřin před jejím koncem jsme vstřelili gól v přesilovce, což nás hodně uklidnilo. Hned na začátku druhé třetiny jsme dali po brejkové situaci na 2:0. Potom jsme se snažili hrát důsledně do obrany. Soupeř při hře pět na pět neměl moc příležitostí. Důležité taky bylo, že jsme výborně odehráli oslabení, kterých dnes bylo dost. Když už nějaká šance byla, tak výborný výkon podal náš brankář (Melicherčík)."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články