Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Slavia díky hattricku Bednáře přehrála Chomutov

Praha - Hokejisté Slavie porazili ve 37. kole extraligy Chomutov 4:1 a připsali si šestou výhru za sebou. Pražané neztratili s Piráty bod ani potřetí v sezoně, k čemuž nejvýrazněji přispěl autor hattricku Jaroslav Bednář.

Jaroslav Bednář
zdroj: isifa autor: Pavel Paprskář

V sestavách obou týmů nechyběly ani přes dohodu o ukončení výluky v NHL zámořské posily Sobotka (Slavia) s Frolíkem (Chomutov) a právě domácí forvard jako první prověřil po pár vteřinách gólmana Kostúra. Frolík dal o sobě vědět o něco hůře, když byl ve čtvrté minutě prvním vyloučeným hráčem zápasu a moc nechybělo, aby na to Severočeši doplatili. Růžička ovšem z úhlu trefil jen tyč odkryté branky. Pražané byli i nadále aktivnějším celkem a dočkali se také odměny, byť nevyplynula z nijak připravené akce. Ze závaru, který vznikl při buly po Kostúrově pravici, vypadl puk do mezikruží kousek před Kuboše a ten ranou mezi betony propálil chomutovského gólmana mezi betony. Šanci zvýšit měl ještě Bednář, ale nedal. Na druhé straně neuspěl Treille.

Na úvod druhé části dohrávali domácí přesilovku z konce prvního dějství po vyloučení Mrázka za zdržování hry, v níž Sobotka nabil ideálně Bednářovi a ten ranou bez přípravy zvýšil na 2:0. Poté se blýskl individuální akcí Poletín, jenž se z úhlu protlačil až do zakončení, Kostúra však překonat nedokázal.

Na začátku 26. minuty museli hosté opět do čtyř a jako kdyby se vůbec nepoučili, protože Sobotka s Bednářem prakticky přesně zkopírovali svou souhru a Bednář se stejné pozice přidal třetí gól Slavie. Domácí hráli v pohodě a nepouštěli Piráty příliš do šancí, ti se přesto ve 35. minutě dočkali snížení, když za Kopřivova záda dostal puk Hromas. Že to bylo v souladu s pravidly, však musel ještě potvrdit videorozhodčí. Slavia kontrolovala vývoj rovněž v závěrečné třetině. Na konci 47. minuty chtěl Sobotka v oslabení dopřát Bednářovi završení hattricku, když mu ideálně připravil puk před prázdnou branku, jenže poslední slovo měl jeden z chomutovských hráčů, jenž stihl domácímu kanonýrovi přizvednout hůl a ten kotouč minul.

Bednář se však nakonec přece jen dočkal. Více než dvě minuty před vypršením základní hrací doby to hosté po oddechovém času zkusili ještě se šesti hráči v poli, ale v čase 59:33 trefil Bednář prázdnou branku a definitivně tak rozhodl.

HC Slavia Praha - Piráti Chomutov 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Kuboš (Alinč, Jelínek), 21. Bednář (V. Sobotka, Kadlec), 26. Bednář (V. Sobotka, V. Růžička ml.), 60. Bednář (Kuboš) - 35. Hromas (Sikora, Důras). Rozhodčí: Šír, Polák - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 3938.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Dresler, Kuboš, Kučný, Kolařík, Kempný - Bednář, V. Sobotka, Tomica (21. Vrdlovec) - Micka, Alinč, Jelínek - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Chomutov: Kostúr - Mrázek, Rýgl, Pulpán, Palin, Rutta, Trefný, Pavlas, Macháček - Důras, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Gajovský, Michael Frolík - Lušňák, Sikora, Hromas - Račuk, Kůs, Y. Treille. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic.

Vladimír Růžička (Slavia): "Hráli jsme velice slušně do stavu 3:0, pak to najednou vypadalo, že jsme trochu přestali hrát. Soupeř nás začal trošku tlačit a přehrávat, dostali jsme gól na 1:3 a jsem rád, že pak tu třetí třetinu jsme takhle dohráli. Nedat gól do prázdné brány, byla 0:0, ale ten výsledek už jsme si trošku hlídali. Jsem hrozně rád, že se nám podařilo vyhrát další zápas."

Stanislav Mikšovic (Chomutov): "Hodnotí se mi to těžko. Dvě třetiny jsme tady hráli ustrašený hokej. Hráli jsme špatně, Slavia hrála to, co potřebovala a za stavu 3:0 už si ten výsledek podržela. Mohu soupeři pouze pogratulovat k vítězství."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy