Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov zdolal v severočeském derby Liberec

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili Liberec 5:2 a díky třetí výhře z posledních čtyř utkání se vrátili zpět mezi první šestku. Za vítěze dvakrát skóroval útočník Martin Ručinský, hosté prohráli poosmé z posledních devíti utkání.

Již po 40 vteřinách putoval na trestnou lavici Lukeš, ale Duda volný puk za domácího gólmana Francouze nedostal. Na druhé straně ujela v oslabení dvojice Pšurný - Jakub Černý, ten ale ranou bez přípravy Vošvrdu nepřekonal. Domácím to ale vadit nemuselo, neboť ve čtvrté minutě Hanzl zachytil vyhozený kotouč, předal ho Ručinskému a ten bekhendovou střelou otevřel skóre. Z vedení se však Litvínovští radovali jen 29 vteřin, o vyrovnání se postaral Galamboš. V polovině první části Verva již po 12 vteřinách využila početní výhodu, když Majdan dostal od Lukeše puk mezi kruhy a se štěstím se prosadil. Ve 13. minutě našel Piroš před brankou Jakuba Černého a tomu stačilo pouze nastavit čepel hole. To už bylo moc na Vošvrdu, kterého v libereckém brankovišti nahradil Pinc.

Ve 25. minutě Bílí Tygři snížili; Urban dojel nahozený kotouč, našel před brankou volného Romana Vlacha a ten rozvlnil síť. V polovině zápasu střílel Hübl z mezikruží, ale Pinc sklapl svoje betony včas a poté Stříteského bomba skončila pouze na pravé tyčce. Neujala se ani Pirošova dorážka, který tak i ve třetím utkání od návratu do týmu stále čeká na svou první branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Liberec

Krátce po polovině zápasu už se ale domácí dočkali opět dvoubrankového vedení. Ztracený puk, kterého si před brankou nikdo nevšímal, našel Kubinčák a bekhendem skóroval. Poté už byl v permanenci Francouz. Havířovu střelu od modré i Vantuchovu teč však zlikvidoval. A když se neujala ani Nedvědova střela do odkryté klece, šlo se do kabin. V závěrečné části se hosté snažili, neúnavný kapitán tygrů Nedvěd téměř neslezl z ledu, ale Liberci to nebylo nic platné. Domácí dobře bránili a chodili do rychlých protiútoků. V jednom z nich mohl udeřit Martynek, trefil pouze boční síť. V 50. minutě byl sám před brankou Duda, ale ani na tři pokusy nepřekonal Francouze. Hosté hráli téměř poslední čtyři minuty bez brankáře, ale snížit nedokázali. Naopak Ručinský ještě přidal trefu do prázdné branky a potvrdil tak vítězství Litvínova.

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Ručinský (Hanzl), 11. Majdan (Lukeš, Hübl), 13. J. Černý (Piroš), 33. Kubinčák (Hübl, Brejčák), 60. Ručinský (Kubát) - 4. Galamboš (Bulíř, Štich), 25. R. Vlach (T. Urban, Vantuch). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bryška, Čech. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4450.

Litvínov: Francouz - Jareš, Kubát, Stříteský, K. Černý, Brejčák, Gula, Charousek, Sklenička - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - J. Černý, Piroš, Kubinčák - Baláž, Smolka, R. Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Liberec: Vošvrda (13. Pinc) - Čakajík, Štich, Jánošík, Vitásek, Výtisk, Kajínek, Havíř - Galamboš, Nedvěd, Bulíř - Duda, Filippi, Víšek - Pospíšil, T. Urban, Vantuch - J. Vlach, Bortňák, Bárta - od 21. navíc R. Vlach. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Jsem rád, že jsme utkání zvládli. V klidu můžeme vstoupit do nového roku. Potřebovali jsme se chytit po špatné první třetině v Pardubicích. Začali jsme dobře, ale poté jsme opět rychle inkasovali. Trápí nás to celou sezónu, mluvíme o tom, ale opět nás to postihlo. Důležité bylo odskočení o dvě branky. A potom dodržení taktických věcí, nasazení a pohybu ve třetí třetině."

Filip Pešán (Liberec): "Jsme po sérii osmi zápasů, kdy jsme vždy bojovali 60 minut a prohráli většinu z nich o gól nebo v prodloužení. Dnes jsme měli nešťastné utkání co se týče disciplíny. Domácí z prvních střel dali tři branky a potvrdili svou efektivitu v zakončení. Celý zápas jsme za domácími pokulhávali. Nemáme potřebné štěstí ani úsilí v koncovce, abychom utkání rozhodli v náš prospěch."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články