Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Třinec porazil Budějovice, čtyři body si připsal Polanský

Třinec - Díky čtyřem trefám ve druhé třetině porazili Oceláři lepšící se České Budějovice 6:3. Gólem a třemi přihrávkami je k výhře dovedl útočník Jiří Polanský. Jihočeši ve Werk Aréně neodehráli zlý zápas, ale osudným se jim stal výpadek ve druhé části. Třinec doma vyhrál popáté za sebou.

Utkání Třinec - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Ani proti Jihočechům se do hry pro zranění krku ještě nevrátil útočník Jiří Hudler, ale i bez něj Ocelářům nástup vyšel. Přečkali velmi nebezpečnou dorážku Deje, potom i střelec Růžička pohřbil stoprocentní možnost, ale v osmé minutě otevřel skóre Klimenta, který těžil z bystré přihrávky Polanského od zadního hrazení. Tlak Třince však nepokračoval a růžky stále více vystrkovali Jihočeši. Hostující kouč Draisaitl srovnal do jedné řady všechny největší útočné hvězdy a v 11. minutě to mohlo přinést i gólový profit, ale Michálek umístil Prospalovu křížnou přihrávku jen do boční síťky.

Pak už vzal Prospal zakončení sám na vlastní bedra - zachytil Zíbovo vyhození a v 16. minutě dělovkou prostřelil Hrubce. Domácím to v defenzívě občas zaskřípalo a soupeř toho využil ještě před koncem první dvacetiminutovky. Třinci se v oslabení opět nepovedlo dostat kotouč z pásma a Langhammer těsně před Hrubcem tečoval střelu Vydareného. Slezané stáhli hru na tři formace a ve druhém dějství zcela ovládli hru. Polanský za brankou vybojoval puk, parádně ho zadovkou naservíroval Růžičkovi, který ve 25. minutě svým třicátým gólem sezony vyrovnal. Už za 67 sekund Třinec znovu vedl, když v přesilové hře bombou po ledě skóroval Roth.

Zápas zřejmě zlomila promarněná vyložená šance Kotalíka, jehož ránu do prázdné branky ve 28. minutě bravurně zneškodnil Hrubec. Nedlouho poté totiž Polanský svůj výborný výkon korunoval čtvrtým gólem. A když Adamský po výborném Klimentově sklepnutí do jízdy protlačil z levého křídla puk mezi Kovářovými betony do branky popáté, utekl českobudějovický gólman na střídačku. Hosté nerezignovali ani za stavu 2:5 a v závěru mohutně útočili. Stačilo to však jen na korekci výsledku, o kterou se postaral Kotalík. Poslední desetiminutovku se Třinec zuby nehty bránil náporu soupeře, v přesilovce však jeho výhru zpečetil Peterek. Oceláři doma v posledních pěti zápasech nastříleli v základní hrací době 30 gólů.

HC Oceláři Třinec - HC Mountfield České Budějovice 6:3 (1:2, 4:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Klimenta (Polanský, Lojek), 25. M. Růžička (Polanský), 26. Roth (Galvas, M. Růžička), 33. Polanský (Bonk, Varaďa), 37. Adamský (Klimenta, Polanský), 59. Peterek (M. Růžička, D. Květoň) - 16. Prospal, 19. Langhammer (Vydarený, Ptáček), 50. Kotalík (M. Michálek, Prospal). Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 4 524.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský - Hrňa, Peterek, Ostřížek. Trenéři: Turek a Janků.

České Budějovice: Jakub Kovář (37. Kantor) - Ptáček, Jank, Frühauf, Vráblík, Kolarz, Vydarený - Dej, Mertl, Suja - M. Michálek, Kotalík, Prospal - Šimánek, Langhammer, L. Květoň - Rousek, Knotek, Červený. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Josef Turek (Třinec): "Prvních deset minut jsme odehráli dobře, ale pak jsme dostali dva slepené góly. Ve druhé třetině jsme stáhli hru na tři pětky, a to se ukázalo jako rozhodující. Dokázali jsme vstřelit čtyři góly. Potom ve třetí třetině jsme zhušťovali střední pásmo a snažili se to odbránit. Bylo to nutné, protože Budějovice mají silné a kvalitní hráče."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Třinec nás dneska nijak zvlášť nepřejel. Rozhodovalo se v detailech, bohužel pro nás podstatných. Nemůžu si to odpustit a musím říct, že to, jak se tady píská, nemá úroveň. Nejde jen o dnešní zápas. Je to dlouhodobý trend. Mluví se o tom, ale je to pořád stejné. Rozhodčí pak přijedou na stadion, dají si kafe a pískají, jak chtějí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy