Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Litvínov ulovil Piroše, který se vrací po dvanácti letech

Litvínov - Kamil Piroš, který před měsícem skončil v ruském Jekatěrinburgu, posílil Litvínov. Čtyřiatřicetiletý útočník se dohodl s Vervou na působení minimálně do konce ledna. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu. Dres mateřského Litvínova oblékne Piroš po téměř dvanácti letech, které strávil v zahraničí. S mužstvem už trénoval a bude připraven nastoupit ve středečním utkání proti Kometě Brno.

Piroš naposledy hrál za Litvínov v sezoně 2000/01, po které odešel do zámoří. Tam za tři roky stihl 28 zápasů v NHL za Atlantu a Floridu, v nichž si připsal osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí. Převážně ale nastupoval na farmách v nižší AHL.

Potom střídal angažmá v Evropě. Nejdříve přestoupil do ruského Voskresensku, pak do Nižněkamsku, ve Švýcarsku hájil barvy Zugu, pak se přesunul do Německa do Kolína nad Rýnem, odkud přešel do Švédska do jönköpinského HV 71. Po angažmá ve finském Ässätu Pori a švédském klubu Timra IK se vrátil do HV 71.

Před touto sezonou se Piroš rozhodl vyzkoušet Kontinentální ligu v dresu Jekatěrinburgu, za který sehrál 18 zápasů a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články