Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Osmi lidem urážejících Simmondse hrozí až tři roky

Chomutov - Při nedělním hokejovém utkání domácího Chomutova uráželi fanoušci hostujícího hráče černé pleti Wayna Simmondse skandovanou nadávkou. Policisté začali případ vyšetřovat a ve středu večer zadrželi osm podezřelých mužů. Odpoledne je soudce všechny vyslechl a nařídil líčení.

Moment poslední třetiny zápasu, kdy někteří diváci v hledišti skandovali: "Opice, opice," vyvolal znechucení domácích hráčů i libereckých hostů. Hvězdu NHL Wayna Simmondse urážel hlouček domácích fanoušků. Jejich skandování spustilo hned v pondělí policejní vyšetřování. "Ustanovili jsme několik osob a ve středu jsme zatkli celkem osm lidí," přiblížil chomutovský policejní ředitel Jaroslav Peleška.



Šlo o teprve třetí zápas kanadského hráče v české extralize. Vedení chomutovského klubu incidentu lituje a respektuje i pokutu, kterou jim udělil hokejový svaz. "Strašně nás to mrzí, je to obrovská kaňka. Klub obdržel pokutu třicet tisíc korun," řekl marketingový ředitel Pirátů David Dinda.

Policie osmi mužům sdělila podezření z výtržnictví a hanobení rasy a všechny podezřelé vyslechl ve zkráceném řízení soudce. Policisté začali převážet podezřelé do budovy Okresního soudu v Chomutově těsně po poledni.

Muži po výslechu postupně opouštěli budovu soudu a odmítali, že by skandování mělo rasový podtext. "Já jsem měl v sobě nějaké pivčo, nějakej rum, myslím si, i kdybych to křičel, že to určitě nemělo rasovej podtext," vysvětlil obviněný Martin Maršálek. "Já vám řeknu jediné - že se ukáže ještě, kdo má pravdu," doplnil.

"Všech osm osob bylo obviněno z přečinu výtržnictví a z přečinu hanobení národa, rasy a jiné etnické skupiny a hrozí jim maximální sazba do tří roků," uvedla mluvčí Okresního soudu Chomutov Lenka Chalupová. Soudce nikoho z obviněných nevzal do vazby. Celý případ pak bude pokračovat 14. listopadu nařízeným hlavním líčením.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Liberec
Zdroj
ČT24, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články