Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brno hostí Třinec, při porážce Plzně v Pardubicích může do čela

Praha - Hokejisté brněnské Komety se mohou v dnešním 16. extraligovém kole vrátit na vedoucí příčku. Podmínkou je, aby si po utkání proti třetímu Třinci připsali alespoň o dva body více než dosud vedoucí Plzeň, která míří na led obhájce titulu Pardubic. Čtvrté Kladno přivítá Vítkovice, do Liberce dorazí České Budějovice. Karlovy Vary se pokusí vylepšit domácí bilanci se Zlínem a sedm kol po sobě bodující Slavia zavítá do Litvínova. Utkání HC Oceláří Třinec - HC Kometa Brno vám nabídneme v přímém přenosu od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Kometa Třinec
zdroj: ČT24 autor: Iva Gambová

Hokejisté Komety si ještě ve středu užívali euforii po vítězství nad Kladnem před rekordní návštěvou extraligy. "Odvedli jsme dobrý výkon. Ale nemůžeme z toho žít. Osobně jsem tento zápas bral jako společenskou událost a velký zážitek. Nyní se už ale zaměřujeme na další dva domácí zápasy, které na nás čekají," řekl trenér Zdeněk Venera, jehož tým má navíc oproti Plzni ještě dva zápasy k dobru. "Opět na nás čeká velice kvalitní protivník s vynikajícím střelcem Růžičkou. O něm ani nemusím mluvit, je to automat na góly a není snadné jej bránit," dodal. Vedle dlouhodobě zraněných Tomáše Svobody a Vojtěcha Němce bude ale postrádat i Kováčika a Čermáka.

Třinec si po dvou porážkách venku spravil v úterý chuť na Karlových Varech a k duelu na ledě souseda v tabulce může odjet v relativní pohodě. "Brno je pro mě mírný favorit. Doma v sezoně zatím všechno vyhrálo, v zádech má diváky, na domácím ledě je zkrátka opravdu silné. Ale chceme zabodovat a já věřím, že naším způsobem hry se nám to podaří," řekl kouč Josef Turek, který má tým kompletní.

Pardubice se chtějí proti lídrovi z Plzně vyvarovat hry v oslabení. "Očekávám, že to bude hokej plný nasazení a agresivity. Hlavně si musíme dát pozor na zbytečná vyloučení. Na přesilovky tam mají výborné hráče a velmi dobré dvě přesilovkové formace," prohlásil trenér Pavel Hynek.

Plzeň sice prodloužila šňůru zápasů, v nichž bodovala, na jedenáct, ale se Slavií spíše dva body ztratila, než jeden získala. V závěru přišla o náskok 2:0. "To nás hodně mrzelo a minimálně ty dva body bychom si teď rádi přivezli z Pardubic, abychom to napravili," přál si kouč Milan Razým. "Nebude to však nic jednoduchého, domácí tam teď mají vítěznou šňůru a na jejich hře je hodně vidět přínos Krejčího s Hemským," všiml si Razým. Doufá, že ofenzivní síle domácích bude moct čelit na ledě s gólmanem Raskem, přestože je jeho start kvůli zranění nejistý.

Kladno se proti Vítkovicím musí obejít bez elitního zadáka Kaberleho, který se přes přetrvávající výluku NHL vrátil do zámoří za rodinou. I s ohledem na čtyři porážky z posledních šesti zápasů týmu plného dalších hvězd zvažuje kouč Zdeněk Vojta změny v sestavě. "Musím si to ještě nechat projít hlavou," uvedl pro klubový web. "Chábera však bude chytat i nadále," prozradil Vojta. Ostravanům budou chybět zranění Jan Káňa, Kudělka, Punčochář a Polák.

V Liberci se utkají dva celky s bídnou střeleckou potencí z posledních odehraných kol. Bílí Tygři vstřelili dvakrát vždy jen po gólu, České Budějovice přes posílení hráči z NHL vyšly zcela naprázdno proti Litvínovu a jen jednou skórovaly předtím na ledě Vítkovic i Slavie.

"Nemáme stabilní formu," přiznal kouč Marian Jelínek v narážce na dva zápasy před posledními porážkami, v nichž jeho tým přesvědčivě dobyl led Vítkovic a Karlových Varů. "Na Spartě jsme podali dobrý výkon, ale v naší situaci potřebujeme radši hrát ošklivě a bodovat. Budějovice jsou v obdobném marastu, také si asi představovaly, že budou v tabulce jinde. Bude to o tom, kdo to zvládne lépe psychicky," dodal Jelínek.

Slavia sedmkrát za sebou bodovala

Litvínov, který se utká se Slavií, přerušil středeční výhrou v Českých Budějovicích (3:0) sérii čtyř porážek v řadě. "Vynikající byl Francouz, pár chybiček tam ještě určitě bylo a v útoku stále nejsme tak efektivní, ale pro nás zlaté tři body," připomněl asistent Petr Rosol. "Uspět chceme i proti Slavii, kterou pozvedli Červenka se Sobotkou, ale i bez nich má dobrý tým. Mají dobré přesilovky, důraznou třetí a čtvrtou lajnu, výborně hrají Hertl a také mladý Vláďa Růžička," všiml si Rosol. Chybí Pšurný a Majdan.

Slavia už sedmkrát za sebou bodovala, přičemž pětkrát vyhrála, a tuto sérii se pokusí prodloužit i na severu Čech. "Že se teď pohybujeme kolem pátého místa, vypadá relativně hezky, ale dvakrát nebo třikrát prohrajete a jdete zase dolů. Letos mi liga přijde snad ještě vyrovnanější než dřív. Těší mě, že teď docela bodujeme, ovšem žádné závěry z toho zatím vůbec nedělám," uvedl pro klubový web kouč Vladimír Růžička.

Karlovy Vary si nevedou špatně v domácím prostředí, ke konci tabulky je ovšem srážejí venkovní zápasy. Při sedmi takových získaly jen pět bodů a naposledy z Třince odjely s debaklem 3:7. Nyní však mají Západočeši šanci pozici vylepšit domácím soubojem se Zlínem.

Berany čeká série tří zápasů u soupeřů a kromě špatné produktivity je trápí i rozsáhlá marodka. Vedle Zámorského budou v pátek chybět kvůli nachlazení brankář Sedláček a Řezníček, naražený kotník má Šenkeřík a nejistý je také start nemocného útočníka Köhlera. "Nyní se nám nedaří podle představ, hlavně zápolíme se špatnou koncovkou. Pokusil jsem se ji oživit přeházením útočných řad. Zatím sice stále tápeme, ale zřejmě ještě zůstanou naše útočné trojice stejné jako v utkání s Vítkovicemi," prozradil kouč Rostislav Vlach.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články