Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jágr plánuje sehrát s Kladnem utkání pod širým nebem

Praha - Jaromír Jágr může přinést českému hokeji nečekanou nadílku. Pokud v nejbližších týdnech neskončí výluka severoamerické NHL, chtěl by kladenský útočník uspořádat utkání svého týmu pod širým nebem. "Pokud bychom dali dohromady zápas třeba s Brnem, mohlo by dojít i pětadvacet tisíc lidí a udělat se rekord," řekl hokejista v rozhovoru pro iDNES.cz.

K nápadu uspořádat zápas ve stylu Winter Classic v NHL přivedl Jágra masivní nárůst návštěv jednotlivých extraligových utkání. Obzvláště utkání Kladna plného zámořských hvězd jsou často vyprodaná. Zájemci o vstupenky na duel s brněnskou Kometou, který je na programu příští úterý, včera shodili stránky O2 areny; předprodej na utkání Vítkovice - Kladno (7. listopadu) začali pořadatelé prodávat sedm týdnů před zápasem. I tak jich první den prodali hned 2 500.

Jágr proto začal pomýšlet na možnost uspořádat utkání pod širým nebem. "Je to asi dost dopředu, ale chtěl bych udělat zápas venku po vzoru NHL. Pokud by se třeba v prosinci v zámoří ještě nehrálo, myslím, že by to byla skvělá věc," řekl. Jako soupeře zvažoval některý z populárních týmů - Sparta, Kometa, Pardubice nebo například Plzeň.

Jednání jsou však zatím v počátečních fázích. "Zatím jsme se s nikým nedomlouvali. V případě, že by stávka pokračovala, bude mít víc a víc celků hráče z NHL. Takže by to ani nemuselo být o tom, s jakým mužstvem by se ten zápas hrál," uvedl Jágr.

Větší starost dělá majiteli Kladna výběr místa a financování akce. Zápas by se mohl odehrát například na slávistickém fotbalovém stadionu v Edenu, stadionu Sparty na Letné nebo i na Masarykově okruhu v Brně. "Nejdřív se musí dohodnout, kde by se utkání mohlo hrát, pak zjistit, jak by bylo finančně náročné někde postavit ledovou plochu. Záleželo by na datu, na počasí, nechceme riskovat, že by byl nekvalitní led. Ale určitě by stálo za to do toho jít," uvedl Jágr.

Hokejista zároveň vyloučil původně zvažovanou možnost, že Kladno odehraje v O2 areně svůj duel s Plzní. Ten by totiž připadal na dnešní datum, které koliduje s večerním utkáním fotbalového nároďáku v Bulharsku. Utkání se tak odehraje 23. října na kladenském zimním stadionu.

Zdroj
ČT sport, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články