Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rytíři z Kladna stoupají tabulkou, Sparta už je poslední

Praha -  Hokejisté Kladna vyhráli v 7. kole na ledě Českých Budějovic 6:2 a popáté za sebou získali tři body. Na výhře Rytířů ve vyprodané Budvar areně se dvěma góly podílel Jaromír Jágr. Kladno vystoupalo na třetí místo v tabulce. To Sparta po páté prohře za sebou spadla na dno tabulky. V dalších zápasech uspěl Chomutov ve Zlíně a mistr z Pardubic v Karlových Varech, oba týmy shodně na nájezdy. Třinec doma porazil Liberec v prodloužení 5:4 a Vítkovice si před televizními kamerami poradily se Slavií 3:0. Extraligu dál vede brněnská Kometa, která podlehla v nájezdech v Litvínově.

HC Mountfield České Budějovice - Rytíři Kladno 2:6

Hokejisté Kladna vyhráli v 7. kole na ledě Českých Budějovic 6:2 a popáté za sebou získali tři body. Na výhře Rytířů ve vyprodané Budvar areně se dvěma góly podílel Jaromír Jágr, který proměnil trestné střílení. Střelecky se prosadily i další kladenské posily z NHL Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý.

Radost plzeňských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 5:4

Trápení hokejistů Sparty pokračovalo v Plzni. Prohráli 4:5 a po pěti porážkách v řadě klesli na poslední místo tabulky. Naopak Plzeň vyhrála třetí utkání za sebou. Indiáni si po celý zápas drželi vedení a přes zlepšený výkon Sparty ve třetí třetině podpořený třemi brankami si výhru za tři body vzít nenechali. K vítězství pomohla "výluková" posila z Bostonu brankář Tuuko Rask.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:4 v prodl.

Třinečtí hokejisté porazili v 7. extraligovém kole Liberec 5:4 v prodloužení a na svém kontě mají 17 bodů. Vítěznou branku utkání, v němž se skóre přelévalo ze strany na stranu, vstřelil Martin Růžička, který se gólově prosadil v každém letošním zápase. Liberecký brankář Ondřej Pavelec si ani ve čtvrtém utkání nepřipsal vítězství.

HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:2 po sam. náj.

Hokejisté Pardubic vyhráli v 7. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:1 po samostatných nájezdech a opustili poslední místo tabulky. O výhře úřadujícího mistra, který předešlé tři zápasy prohrál, rozhodl Martin Bartek.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 4:3 po sam. náj.

Hokejisté Litvínova porazili v 7. kole extraligy Kometu Brno 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si čtvrtou výhru v sezoně. Zápas rozhodl Robin Hanzl, který se prosadil i v normální hrací době. Kometa je i přes porážku v čele soutěže, jako jediný tým bodovala ve všech zápasech.

PSG Zlín - Piráti Chomutov 1:2 po sam. náj.

Extraligový nováček z Chomutova zvítězil v 7. kole extraligy na ledě Zlína 2:1 po samostatných nájezdech a potřetí v sezoně dokázal uspět na kluzišti soupeřů. Góly ze hry si připsali kapitáni obou týmů, na začátku zápasu se prosadil Milan Kraft a za Zlín uspěl v přesilovce v 50. minutě Petr Čajánek. Rozhodující nájezd zaznamenal Michael Frolík.

HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 3:0

Vítkovičtí hokejisté po čtyřech prohrách v řadě zabrali a na domácím ledě v 7. kole extraligy porazili Slavii 3:0. Roman Červenka se v sešívaném dresu vůbec neprosadil. Hrdinou večera byl brankář Roman Málek, bývalý slávista, který několika důležitými zákroky Vítkovice podržel a připsal si druhé čisté konto v sezoně.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články