Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta se trápí. Prohrála počtvrté v řadě

Praha - Hokejová Sparta zažívá nepříznivé období. V předehrávce 6. kola extraligy nestačila na Třinec, prohrála 3:4 a její série porážek se natáhla na čtyři zápasy. Zato Oceláři úspěšně zvládli pátý ze šesti zápasů sezony a vyhoupli se do čela tabulky, kde vystřídali Brno. Vítězný gól vstřelil ve 49. minutě obránce Vladimír Roth. 

Zápas Sparty s Třincem
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slezané, v jejichž sestavě chyběla posila ze zámoří Klesla, měli výtečný nástup do utkání, když už po 95 vteřinách prostřelil Polanský z otočky gólmana Neuvirtha. Sparta mohla odpovědět po šanci Rachůnka v přesilovce, ale vyrovnat se povedlo až Pacovskému po obrovské hrubce brankáře Hrubce. V desáté minutě už domácí vedli, když se prosadil znovu Pacovský.

Zajímavou druhou část odstartoval bek Milam, když si z rohu vybruslil do zakončení bekhendem. Vzápětí pálil Sacha Treille z mezikruží, hned nato uháněl sám na Hrubce, jenže blafák do bekhendu namířil mimo tyče. Ve 25. minutě hrál po Bonkově krosčeku Třinec minutu a půl pouze ve třech, neboť na trestné lavici již pykal Klimenta.

Sparta ovšem nabídnutou výhodu nevyužila: Vallinovu ránu tečoval jen na horní tyč Pacovský a další šance Tona a právě Pacovského skončily bez úspěchu. Naopak ve 27. minutě Neuvirth po Varaďově ráně pomalu zareagoval na odražený kotouč od zadního hrazení a Bonk vyrovnal. Obrat málem dokonal Rákos, jenž zkusil "Plekancovu fintu" posledních dnů, ale po objetí branky nedokázal dopravit puk za brankovou čáru.

Neuvirth následně odčinil své zaváhání při Hrabalově bombě a i díky tomu mohl Bahenský vrátit vedení na stranu Pražanů. Ti ovšem ve 37. minutě museli přes tři minuty čelit přesilovce po dvojitému menším trestu Tenkráta za faul vysokou holí. Oběť zákroku Růžička se nechal ošetřit, ale hned netrpělivě spěchal zpátky do hry a jako by věděl proč - jeho střelu bez přípravy, jež mířila hodně mimo, si Neuvirth srazil lapačkou za svá záda.

Třetí dějství bylo na události výrazně skoupější. V končící 48. minutě selhal v zakončení Ton a Pražany to mohlo mrzet, neboť na druhé straně vzápětí rozvlnil síť Roth. Šest minut před koncem hrála Sparta znovu proti třem, tentokrát 65 sekund, ale znovu se neprosadila. V koncovce připravil Pražany o možnost závěrečného tlaku zbytečným faulem Vallin.

Překvapivý lídr kanadského bodování klubu - dvaadvacetiletý forvard Dominik Pacovský je sice rád, že hraje za Spartu, nicméně přiznává, že v kabině nepanuje úplně nejlepší nálada. "Každý jsme si to představovali jinak. Tři zápasy jsme prohráli o gól, pokaždé jsme navíc vedli. Ve druhé třetině jsme dvakrát trefili tyčku, měli jsme i další dobré příležitosti, bohužel nám to tam nespadlo. Musíme se vyvarovat zbytečných faulů, ty nás srážejí k zemi," přiznává Pacovský.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Pacovský, 10. Pacovský (Tenkrát, Vallin), 33. Bahenský (Milam, Ton) - 2. Polanský (Klimenta), 27. Bonk (Varaďa), 40. M. Růžička (Hrabal), 49. Roth (Adamský, Peterek). Rozhodčí: Lacina, Kalivoda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3 778.

Sparta: Neuvirth - Philipp, Vallin, Gawryletz, Krstev, Milam, D. Kočí, Husák - Ton, Bahenský, I. Rachůnek - Tenkrát, J. Hlinka, Pacovský - Jánský, Foster, S. Treille - Simon, Luňák, Forman. Trenéři: Žemlička a Votruba.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Klouček, od 41. navíc Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Zagrapan. Trenéři: Turek a Janků.

Jan Votruba (Sparta): "Podle mého nevyhrálo mužstvo, které bylo lepší. Minimálně to bylo rovnocenné, ale bohužel jsme zahazovali jednu šanci za druhou. Neodehráli jsme špatný zápas, ale chyběla nám produktivita. Měli jsme několik sólových nájezdů, dvakrát dokonce přesilovku pět na tři. Když tohle neproměníte, navíc hned dvakrát, nemůžete v zápase vyhrát."
Josef Turek (Třinec): "Myslím, že jsme dneska zaslouženě vyhráli. Dvakrát jsme přežili přesilovku Sparty pět na tři a u té se říká, že když se nevyužije, většinou to s tím zápasem zahoupe, což se stalo. Hamerlík nechytal, protože dostal ránu pukem, má zraněnou ruku, ale nejde o nic vážného. Klesla si natáhl tříslo."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Sparta - Třinec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články