Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sparta v European Trophy rozdrtila Mannheim 6:1

Praha - Hokejisté Sparty porazili v European Trophy německý Mannheim vysoko 6:1. Dvě branky vstřelil Tomáš Kůrka, po jedné přidali Jakub Koreis, Michal Gulaši, Karel Hromas a Jan Hanzlík. Pražané se vítězstvím výrazně přiblížili postupu do play-off, v divizi Capital mají na kontě ze sedmi utkání čtyři vítězství a tři porážky. Poslední vystoupení ve skupině čeká Spartu v pátek v Drážďanech, kde od 19:30 nastoupí proti Eisbärenu Berlín.

Ilustrační foto

Sparta nastoupila s Pöpperlem v brance a do její sestavy se oproti pondělnímu utkání Tipsport Cupu vrátila řada hráčů, kteří by měli patřit do kádru pro nadcházející extraligovou sezonu. Již od úvodu byla na Pražanech patrná touha ukončit střelecký půst z předchozích dvou domácích utkání proti švédským soupeřům. Důležitý první gól zajistil přesnou ranou Koreis, jemuž ideálně předložil puk mezi kruhy Hanzlík. V 11. minutě hrála Sparta přesilovku pět na tři a Gulaši od modré čáry propálil gólmana Brathwaitea. Krátce poté navíc Koreis našel o brankovou konstrukci Hromase a Sparta vedla již o tři góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Sparta Praha - Adler Mannheim

Když se po Výborného vyhraném vhazování trefil v nástupu do druhé části od modré čáry také Hanzlík, zdálo se být prakticky rozhodnuto, neboť Mannheim nenacházel sílu na obrat. Již na 5:0 zvýšil do druhé přestávky po parádní Brošově přihrávce Kůrka a bylo zřejmé, že Pražané si již nenechají důležitý tříbodový zisk ujít.

Třetí třetina se hrála už jen z povinnosti. Hosté hned na jejím začátku pokazili Pöpperlemu čisté konto, ale sami také ještě jednou inkasovali z Kůrkovy hole. Ve zbytku utkání už bylo k vidění především množství faulů a také dva boxerské souboje, o něž se postarali ve dvojičkách Tůma s Dietrichem a Husák se Seidenbergem.

HC Sparta Praha - Adler Mannheim 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Koreis (Jan Hanzlík, Kůrka), 11. Gulaši (Philipp), 13. Hromas (Koreis), 22. Jan Hanzlík (Výborný), 39. Kůrka (Broš), 47. Kůrka (Bolf, Gulaši) - 41. MacDonald (Kink, Scalzo). Rozhodčí: Minář. Vyloučení: 8:8, navíc Husák, Tůma - Dietrich, Seidenberg všichni 5 min. a do konce utkání, Papineau 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 1 785.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články