Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sparta porazila v European Trophy hokejisty Färjestadu 5:1

Praha - Hokejisté pražské Sparty zvítězili ve svém čtvrtém utkání v přípravném turnaji European Trophy nad švédským Färjestadem vysoko 5:1. Góly vítězů vstřelili Ondřej Kratěna, Dominik Pacovský, Petr Macholda, Radek Smoleňák a Marek Bartánus. Sparta má v soutěži na kontě tři výhry a jednu porážku. Färjestad, v jehož sestavě byl i český zadák Ševc, dorazil k zápasu až těsně před rozbruslením, ale zpočátku to na švédském týmu nebylo nijak znát. V bezbrankové první třetině měly oba celky několik slibných příležitostí, ty největší na straně Sparty neproměnili Podlešák a Kůrka, kteří ztroskotali na brankáři Nihlstorpovi.

Dvě nuly na ukazateli skóre svítily až do poloviny utkání, kdy našel Bolf parádní přihrávkou rozjetého Kratěnu a ten už si tváří v tvář Nihlstorpovi věděl rady. Krátce před druhou přestávkou zvýšil povedenou ranou mladík Pacovský a Sparta přebrala otěže utkání.

Ve 47. minutě přidal v přesilovce třetí gól Macholda a chvilku poté nabídl Nihlstorp svou chybou velmi snadný zásah také Smoleňákovi. Výhru Pražanů ještě vyšperkoval v 53. minutě Bartánus. Sparta mohla litovat pouze toho, že hosté zásluhou Aslunda pokazili brankáři Pöpperlemu čisté konto, navíc jen tři vteřiny před vypršením hrací doby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články